Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Louhované bagetky

Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky se vám za tuto péči odmění chuti a křupavou kůrkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 56 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 26 min + doba kynutí

56 min (30 min příprava + 26 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 753 kJ /
2 092 kcal
Bílkoviny54,05 g
Tuky65,60 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,17 g
Sůl16,01 g
Sacharidy314,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme tenčí a kratší bagetu. Krok 4: Bagety necháme ještě vykynout, vodu dáme vařit v menším hrnci. Do vřící po částech vsypeme sodu (pozor, hodně to pění, tak ať vám voda neuteče z hrnce ven). Bagetky v tomto vřícím roztoku povaříme (asi 45 vteřin), během této doby je ve i vodě obrátíme. Krok 5: Pak opatrně vyjmeme z vody, necháme je okapat a uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Potřeme žloutkem, lehce nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C/asi 25 minut). Krok 6: Bagetky nádherně voní (připomíná mi to slané tyčinky Bohemia), zvenku jsou křupavé, střída je měkounká, plná pravidelných "oček".

TIP: Jak využít jedlou sodu nejen v kuchyni

Zveřejněno 16. 3. 2013

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Louhované bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7QE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Louhované bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7QE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

magdalenka: moc se ti povedly! :yes::yes: Děkuji za foto <3

Úžasné voľačo, prikladám foto. Mala som problém s manipuláciou s väčšími bagetkami, keď som ich prvé tri hodila do hrnca...tak som ich potom po nakysnutí radšej prepolila.:-8

tak jsem upekla, dovoluji si přidat foto:-), jsou výborné :-)

Lenunka: děkuji za pochvalu i krásnou fotku, Leni:-K

Bože, to vypadá naprosto úžasně, takovéto pečivo miluji, pravidelně si to kupujeme v Rakousku. Takže konečně jsem objevila naprosto skvěle popsaný recepis. Určitě vyzkouším, doufám, že můj výtvor bude alespoň vzdáleně připomínat to Vaše krásné dílko. Smekám, Vaše recepty jsou skvělé.:-K:yes::yes:

janek53: jsi šikula:-8 a díky za fotku!:-K

No normálně další výzva:-p Asi se povedlo:-8 Mňam:yes:

Jsem ráda, že se recept líbí:-K a pokud vyzkoušíte, budu ještě raději:-))
Louhované kratší bagetky jsou k dostání i u nás v obchodech;-)

ano delaji se zde jako mensi housticky, precliky aj. v Rakousku a ne jenom tu, ale i v Nemecku, chutnaji zajimave, tezko se to da popsat. Recept se zda velmi jednoduchy, musim take vyzkouset.

Nádherné bagetky ;-):-p:yes:

Jako vždy ještě jsem nelouhovala:-8budu muset vyzkoušet:yes::yes:

super receptik

No, možná se doopravdy někdy dokopu je vyzkoušet:-8, vypadají opravdu lákavě :-p:yes:

:-)):-)) Tak tyhle bagety jsme jedli v bavorských Alpách, vynikající,ve tvaru preclíků a malých bagetek, prakticky ke všemu.Hned si píšu recept.:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Zas budem lúhovať...:-D:yes:

Krása:-K:yes: Uloženo, vyzkouším ;-)

Tématické fráze:
louhované těsto, bageta recepty, domácí bageta recepty, bavorska bageta recept, louhovana houska, recept na rakouské precliky, bavorská bageta, preclíky bavorské recept, louhovane teto, recept na louhovane testo, testo na rakouske precliky, těsto na bagety top. recepty, recept na bagetu, bagety z louhovaneho těsta, recept louhovane housky, bageta recept, louhovaná bageta se sýrem, rakousky preclik recept, precliky s anglickou, slane bagety testo

Suroviny:
voda, cukr, olej, semínka sezamová, sůl, mouka hladká, droždí, voda, soda jedlá, žloutek

Přidat fotografie receptu