Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hovězích oháněk Sop buntut

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

badak badak

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 967 kJ /
1 665 kcal
Bílkoviny97,40 g
Tuky115,37 g
Vláknina17,42 g
Cholesterol 677 mg
Sodík 480 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy54,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso). Krok 2: Utřeme česnek, přidáme čerstvě mletý pepř, nastrouháme muškátový oříšek, osolíme, krátce opečeme na másle nebo oleji a přidáme k masu. Krok 3: Přidáme hřebíček, skořici, kardamon, zázvor, mrkev, cibuli, čili papričku a brambory a uvaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme koriandrovou nať a dle chuti přisladíme. Na talíři posypeme smaženou šalotkou. Krok 4: Podáváme s miskou bílé rýže (nejlépe jasmínové), kterou můžeme lehce zvlhčit polévkou nebo si ji dle chuti přidáme do horké polévky na dohuštění. Maso se zpravidla jí až po snědení polévky a velmi chutná se sladkou sojovou omáčkou, která výborně doplní chuť měkkého hovězího. Jako příloha se přidávají pokrájená rajčata.

Zveřejněno 16. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hovězích oháněk Sop buntut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJXr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hovězích oháněk Sop buntut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Díky Hanko a Janko, jsem rád že zaujalo... Budu se snažit i nadále.

HankaPú:;-) taky myslím, líbí se mi.

Vaše recepty voní dálkami a exotikou. Děkuji za ně.

Tématické fráze:
top šop, hovězí ohánka vaření v v papiňáku, polévka z hovězí oháňky, polévka z oháňky, top sop cz, hovězí polévka v papiňáku, ohanka v papinaku, hřebíček a hovězí polévka, gulášová polévka z hovězí oháňky, hovězí polevka s ohanky v papinaku, držková polévka z hovězí oháňky, polévka z hovězí oháňky v papinaku, recept na hovězí polévku s oháňky v papiňáku, gulášová polévka z oháňky, gulášová polévka z hovězich kosti a masa masa, polévka y ohanky, vyvar z hovězich kosti, top šop sk, top sop,cz, hovězí vývar z ohaněk

Suroviny:
oháňka hovězí, mrkev, brambory, koriandr, cibule červená, cibule šalotka, máslo, česnek, pepř, ořech muškátový, chilli paprika čerstvá, skořice, koření hřebíček, zázvor, kardamom, sůl, cukr hnědý

Přidat fotografie receptu