Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí žebírka na víné a jalovci

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 003 kJ /
2 391 kcal
Bílkoviny156,12 g
Tuky156,32 g
Vláknina17,08 g
Cholesterol 431 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,77 g
Sacharidy57,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a poprášíme kořením na zvěřinu. Krok 2: Přidáme orestovanou zeleninu se slaninou, jalovec, který můžeme svázat do kousku gázy nebo ho dát do "vajíčka " na čaj, tomatové pyré a podlijeme vínem a vývarem. Dělala jsem přes noc na LOW. Krok 3: Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou a nechat provařit. Vyndáme jalovec a je-li třeba dochutíme solí a cukrem.

Zveřejněno 17. 3. 2013

Poznámka autorky maris

Kdo nemá Pomalý hrnec, může připravit v troubě - nejlépe péct přikryté při nízké teplotě delší dobu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí žebírka na víné a jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOJz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí žebírka na víné a jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOJz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Aničko, Dano - děkuju:-):-K

to není jenom slast pro oči, to se roztančí chuťové pohárky a posléze dojde i k pohlazení žaludku:yes::-D skvělý recept

Maruško,parádní dobrotu jsi připravila,mňam:-p:yes::-K

1974andrea: no jo, to je vyzáblina;-):-)):-))

maris:Já dostanu vždycky mladíka, tak kolem 30 - 40 kg, ten je holt bez zásob:-D

Mňam;-);-);-)

Všem moc děkuju:-K:-K
Ivulinko, nikdy není pozdě začít:-)
Rebi, yanullko - :-D:-D
Hani, až nějakého ulovíš, pošleš kousek žebírek ?
Andreo - tak to máš smůlu:-D, měla jsem opravdu krásná, masitá, bohužel už měli poslední, jinak bych se zásobila víc:-)

Teda kančí žebra i jelení mám v mrazáku, ale takovejhle kus masa na tom teda není:-O.

Asi půjdu ulovit nějakého kance ;-):yes::yes::yes::-D:-D

Pokračuji na "veselú notečku", když dovolíš Rebíčku;-): Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, dokud dokud mi Maruška nedá ochutnat tu dobrotu :-p:-);-)+6:yes:

Hajný je lesa pááánn... Marušce bodík dááám.. na tohle chuť já mááám.. jak to je udělááám:-?:-//:-8:-D:-D:-D
Parádní recept, foto.. prostě celé je to krása veliká:-p;-):-):yes::yes:

Zvěřinu nejíme a tudíž ji ani nevařím, ale v tvém případě bych ji velmi ráda okusila především díky lákavé fotce a příjemným ingrediencím:-):yes:

magdalenka: děkuju, možná, že jsi se zvěřinou přejedla, ne ;-):-))

tejaja: na maso jsem natrefila v řeznictví a i za krásnou cenu:-)). Hajnýho bych potřebovala:-)) Díky:-)

Maruška, to je na jedničku ;-) A odkiaľ to mäsko ? Hajnej zabil divočáka ? ;-);-)

Máš také pekné recepty aj fotky, že ja, odporca diviny dostávam chuť...:-8 :yes:

Tématické fráze:
kančí pečená žebra na víně, jak pripravit kanci zebra, kančí žebra na víně, kančí žebra po myslivecku, kančí žebírka, kančí žebra, kanci zebirka recept, kančí žebra na zelenině, grilovaná žebra z divočáka, kančí na jalovci, kančí žebra recept, recept na kančí žebírka, kančí žebra na červeném víně, kančí žebírko, kančí žebra na jalovci, kančí po myslivecku, kančí zebra recepty, žebra na víně, recepty zvěřina kančí žebra, zebra z divocaka

Suroviny:
kančí žebírka, víno bílé, jalovec, mrkev, celer, petržel, cibule, pyré rajčatové, slanina, vývar, koření na zvěřinu, mouka, cukr, máslo, olej, sůl

Přidat fotografie receptu