Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrachanda z Plzeňska

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 555 kJ /
850 kcal
Bílkoviny56,56 g
Tuky38,40 g
Vláknina12,76 g
Cholesterol 878 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,73 g
Sacharidy65,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Oloupeme a nakrájíme je na plátky. Krok 3: Škvarky necháme rozehřát na pánvi ( můžeme přidat malinko sádla), orestujeme s nimi nakrájenou cibuli a uzené maso. Krok 4: Přidáme koření, česnek, osolíme a chvilku restujeme. Krok 5: Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, dno poklademe polovinou brambor a osolíme. Krok 6: Na brambory rozložíme masovou směs a polijeme 1/3 vaječné směsi s houbami. Krok 7: Navršíme zbytek brambor, osolíme, přimáčkneme a dáme na 10 minut zapéct. Krok 8: Pak zalijeme zbytkem vaječné směsi a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 18. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirace na stránkách Ochutnejte Českou republiku

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrachanda z Plzeňska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ2n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrachanda z Plzeňska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ2n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Výborný recept, pochutnali jsme si.

Jana Šturmová z Nového Jičína 5. 1. 2016 03:20
x.XXX.x:pane Stejskale, nikdy nevíte, za co všechno může název pokrmu ZODPOVÍDAT ;-):-D:-D

To musí být dobrota,a já blbec bez fantazie použila brambory na salát,abych je nemusela vyhodit,hned jak to snědí tak to zkusím.:-K:-K:yes:

Plzeňská štrachanda

Tohle mi nějak ušlo. Rcp se mi moc líbí. Mám uloženo :yes::yes::-K

Petr Stejskal z Plzně: mno tak on by ten název neměl ZODPOVÍDAT, ale ODPOVÍDAT :-D:-D:-D

Petr Stejskal z Plzně 28. 3. 2013 15:59
Inka1:

Ani nemůžete, protože název nezodpovídá původu.

:-O Jsem rodilá Plzeňačka a tenhle recept neznám :-)) ale vypadá moc dobře :yes:

:-K:-K+21:yes:

Eliza:U nás se štrachá taky pořád něco někde, ale tohle jídlo jsem tady a v okolí nikdy neviděla a ani o něm od prarodičů a dalších příbuzných neslyšela;-) Tak zkus, ale věřím, že chutnat bude.

1974andrea: Andrejko, přesně jak píšeš. Název to má "Plzeňská štrachanda" a ten mě právě zaujal. Moc pěkné české slovo, výraz "štrachat" se u nás v rodině používal a používá dost často. Holt to budu muset uvařit, s tvojí fotkou a zkušeností mě láká ještě víc...:yes:

Eliza:Chutnalo to i manželovi a ten houby nerad;-). A v Toulavé kameře to bylo taky z plzeňského regionu?

Tak tenhle recept mám už několik měsíců vytištěný ze stránek Toulavé kamery a pořád jsem neměla čas či odhodlání ho vyzkoušet... Takže dobré, říkáš? Jestli ano, musím to prubnout!:-K:yes:

drahulin:Drahu, asi by to šlo, ale nejdřív je hodně opraž, ať už nepouští vodu;-)

Andy,už mám uloženo a asi zítra hned udělám.Prohlížím co zítra uvařit a toto mě láká.Myslíš,že to můžu udělat z hub z mrazáku?

peknny!!! Bod a slintam:yes:

:-p:yes:

Ty teda umíš,děvčico,udělat chutě:-K:-p:yes:

Iljusa:Tak to jsme dvě:-D

Koukám jako blázen :-O, kde to v tom časopise "vyštrachali". Žiju v tomto kraji celý dlouhý :-( život (ne zrovna krátký), toto jsem neslyšela. Každopádně vypadá to dobře ;-)

Jikotka:Jiřko, to je zelí ze soudku s mrkví;-)

Mňam :-p:-p:-p:yes:,co to máš za přílohu? Je tam mrkvička a co ještě ?:yes::-D:-D

Brambory mám ráda v jakékoli podobě, toto mi bude chutnat též, proto +9:-p:-):-K:yes:

Prima dobrota :-p:-p:yes:

Takže dneska štrachnda od fešandy:-D, to vypadá moc hezky:yes:

Bibinka:Jani, nemusí vychladnout úplně, jenom aby sis při loupání nespálila prsty;-)

Andrejko, to je teda Šrachajda, jedna nádhera a tu já zaručeně spáchám, taková jídla máme moc rádi a ty máš 3.bod:yes:
Možná by bylo lepší ty brambory uvařit den předem a nemusíme čekat, až vychladnou;-)

Andrej, ty bys dokázala i chleba s máslem nafotit k "sežrání" a něčím lákavým doladit.:yes:;-):-K

Tématické fráze:
recepty z plzenska, štracharanda, jídlo štrachanda, bramborova štrachanda, strachanda jidlo, plzeňsko jidlo, štrachanda z brambor, plzeňská uhlířina, atu plzeňská, jidla na plzensku, strahanda, kuchařka z plzeňska, štracharanda recept, šťouchanda recepty, škrachanda, plzeňská jídla - štracharanda, jídla z plzenska, uhlířina, štracharanda jídlo, domaci štrachanda

Suroviny:
brambory, houby sušené, maso uzené, cibule, česnek, kmín drcený, majoránka, zázvor sušený, vejce, smetana, krupice dětská, sůl, sádlo, strouhanka

Přidat fotografie receptu