Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Mlsejte zdravě" Nízkokalorické bábovičky se švestkovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 527 kJ /
1 082 kcal
Bílkoviny40,91 g
Tuky38,53 g
Vláknina12,04 g
Cholesterol 388 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy137,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banán rozmělněte vidličkou (nebo v mixéru) na hladkou kaši. Přidejte 350 g ricotty i 1 žloutek a vymíchejte (nebo vyšlehejte) v hladkou hmotu. Zapněte si troubu na 175°C. Krok 2: Silikonové formičky o objemu 40 ml lehce vymažte olejem pomocí mašlovačky (na dně by neměly být loužiky-případný přebytečný olej vytřete kouskem ubrousku). Krok 3: Všechny košíčky naplňte těstem až po okraj a dejte péct na plech vyložený pečicím papírem. Po 15 minutách bábovičky trošku vyběhnou a na povrchu zpevní, takže je snadno vyklopíte. Dopékejte ještě asi 10 minut. Krok 4: Mezitím si připravte přeliv. Švestky rozpulte a nakrájejte na malé měsíčky. Do hrnce se silnějším dnem si připravte 350 ml švestkové šťávy, 35 g datlí a všechno koření. Přidejte nakrájené švestky a vařte na mírném plameni asi tak 25 minut. Krok 5: Přeceďte a propasírujte přes hrubší síto, abyste se zbavili koření i slupek, ale zůstala vám dužina. Nakonec rozmixujte na hladkou omáčku. Bábovičky podávejte teplé, přelité švestkovou omáčkou.

Zveřejněno 18. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, počet kilojoulů na porci i podrobný fotografický postup najdete tady: http://www.foodstyle.cz/products/nizkokaloricke-ba...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Mlsejte zdravě" Nízkokalorické bábovičky se švestkovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXq6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Mlsejte zdravě" Nízkokalorické bábovičky se švestkovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXq6

Marie

Komentáře (12)

Ahoj, zkusila jsem to, jen s obměnami, jelikož v obchodě neměli datle, ricottu ani švestkovou šťávu. Použila jsem tvaroh, jahodovou šťávu a rozinky, a věřte tomu nebo ne, bylo to fakt moc dobré i tak :-D. Díky za recept :-)

Mňaaam:-pTo musím skúsiť:-):yes:

Jitkas: Ve skoro všech definicích co je ricotta se používá slovo sýr: http://clanky.vareni.cz/ricotta-zdravy-syr/ http://en.wikipedia.org/wiki/Ricotta http://www.dobrysyr.cz/products/ricotta/ http://www.italat.cz/vyrobky/ricotta Ale jinak souhlasím. Ostatně, jak se tomu říká je celkem jedno, hlavně že je zdravá a dobrá ;-)

Ricotta neni syr. Nesmi se tak nazyvat, neb nema spravny obsah tuku. Takze je to mlecny vyrobek. Pouziva se ve vsech moznych a nemoznych dietach, prave pro tuto svoji vlastnost.

Marta: Je to sýr ze syrovátky. Prodává se u mléčných výrobků mezi tvarohem a mascarpone ;-)

Co je to ricotta? Na fotce je kelímek. Je to sýr, tvaroh, jogurt???? Hledat to u mléč. výrobků???

Mlsala bych:-8 ... a jak ráda:-)

jarda Kadic: :-D

K@tka: Já nejdřív myslel,že je to jejich PSČ,ale pak jsem zjistil,že je to číselné označení zboží , podle protokolu že dne 24.června z Bruselu;-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D ho,z roku 1986;-);-)

Nadja: Ehm, to jsou úplně normální datle se zapomenutým počtem kilojoulů, když jsem je sečítala. Pardon...:-8

:-? Co jsou datle 405,65? Na fotce vypadají jako normální datle.

To by mi chutnalo :-p:yes:

Tématické fráze:
mlsejtezdrave.cz, mlsejtezdravě, nízkokalorické recepty, nízkokalorické těstoviny, zdravě a syrově recepty, nizkokaloricke syry, nízkokalorické jogurty, mlsejme zdravě, itálské recety, těstoviny se švestkovým přelivem, recepty nízkokalorické, nizkokaloricky svestkovy koláč, ricotta a švestky, bábovičky z ricotty, recepty z datlí, recepty s kilojouly, www .mlsejtezdrave.cz, medailonky ze švestkovím přelivem, nízkokaloricke moucniky, recepty s kilojauly

Suroviny:
sýr ricotta, banán, žloutek, šťáva švestková, datle, švestky, skořice, koření hřebíček, badyán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu