Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s uzeninou z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 velké

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 445 kJ /
1 062 kcal
Bílkoviny71,79 g
Tuky43,29 g
Vláknina18,55 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 3,82 g
Sůl8,80 g
Sacharidy89,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rozehřátém tuku v papiňáku (tlakovém hrnci) necháme minutku rozvonět kmín, přidáme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme klobásu a cca 2 minuty necháme osmahnout. Dále přidáme brambory, osolíme, opepříme a přidáme papriku a zelené bylinky. Krok 2: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum, vaříme 5 minut. Poté stáhneme z ohně a přibližně po 3 minutách, kdy se uvolní tlak, hrnec otevřeme. Krok 3: Hotové posypeme pokrájenými bylinkami (cibulovou natí) a podáváme se zeleninovým salátem, který jsme si připravili během vaření brambor.

Zveřejněno 21. 3. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Další rychlá varianta, když není moc času:-)

Do podobných přidávám pro inspiraci 3 další chutné recepty od děvčat z Topreceptů.

Suroviny si každý může upravit podle své chuti, nebo podle stavu ledničky:-) Já jsem měla kousek obyčejného zauzeného špeku cca 20 g, tak jsem ho přidala na drobné kostičky orestovat společně s cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s uzeninou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVmm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s uzeninou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVmm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Merylas: Maruško toto a podobné rychlé recepty z papińáku si většinou nechávám,když mám"lékařské"dny:-)Děkuji ti:-K

Janja: Děkuji za názor:-KTady jde opravdu hlavně o to rychlé uvaření:-)

Janja: Ale zase je to dobrý tip na rychlé jídlo, když opravdu spěcháme.:yes::-K

Jako eintopf je to rychlé jídlo. Ale jinak nic zajímavého:-(

Výborné, rychlé...neměla jsem klobásu, dala jsem Gothaj a přidala lžíci mleté sladké papriky a taky to bylo mňam ;-):yes:

RomanK:Také děkuji:-K
Tlak.hrnce od Tescomy nejsou žádná"levná záležitost"ale jsou opravdu velice kvalitní:yes:Přeji Vám hodně kulinářských úspěchů s tímto pomocníkem:-):-K

Děkuji Vám za rady a informace.Tlakové hrnce Tescoma máme doma chvilku a teprve se s tím učíme. www.tescoma.cz/vareni/tlakove-hrnce/bio-exclusive/701710-tlakovy-hrnec-bio-exclusive-duo-4-0-a-6-0-l
Včera jsem našel v návodu k uvedeným hrncům (opakovanou) výstrahu,že bez vody se používat nesmějí - minimum je 2,5dcl vody.
Nicméně podle Vaší rady myslím stačí i ty 2 lžíce.
Rád bych zkusil zde uveřejněné recepty pro tlak. hrnce,protože výsledky vypadají lákavě:-p,ale nerad bych je poškodil,asi by mi záruku neuznali,kdyby se s tím něco stalo.
Děkuji.RK.

RomanK:S tlakovým hrncem Tescoma nemám žádné zkušenosti,ale u každého tlakového hrnce je návod k použití včetně orientačních časů pro vaření:-)
Já používám nerezové tlak.hrnce Baquonet a Orion(různých velikostí-5,7a 9l)http://www.sdilej.eu/pics/a106ae7465c9efdd507407c4...
U jiných receptů tekutinu přidávám,ale tady nedávám žádnou.Je tam lžíce oleje.Cibule,uzenina a paprika také pustí trochu šťávy.Díky tomu,že se nepřidá voda,tak se brambory malinko osmahnou,jako při osmažení na pánvi.https://www.toprecepty.cz/recept/39573-brambory-se...
Těch 5minut bez vody ani hrnci,ani surovinám neuškodí.Ale pokud by jste měl přeci jen nějaké obavy,můžete přidat 2lžíce vody:-)https://www.toprecepty.cz/recept/39874-valassky-hr...
Snad jsem Vám trochu pomohla:-8

Dá se podle tohoto receptu vařit i v tlakovém hrnci Tescoma?V receptu se nezmiňuje přidání vody,bez vody by se myslím tlakový hrnec používat neměl,nehledě na to,že se to připálí?

tejaja:Terezko,děkuji za zastoupení:-K
Já vařím na plynu,s elektrikou nemám zkušenosti,ale udělala bych to přesně,jak píšeš-jakmile začne hrnec jen slabounko syčet,ubrat stupně na sporáku,nebo malinko hrnec odsunout stranou:-)

nikdo: Musíš si odskúšať, na akom stupni ti začína kuchta syčať a podľa toho nastaviť stupeň varenia. Teplotu zmížiť musíš, inak ti hrozí výbuch hrnca. Ak to preženieš s teplotou a hrniec prudko syčí, opatrne potiahni hrniec nabok tak, aby nebol celou plochou na horúcej platni a zníž teplotu. To sa jednoducho musíš na vlastnom sporáku natrénovať, na aký stupeň zapínať tlakový hrniec. Znižuj teplotu už vtedy, keď ešte len začína ventil pracovať slabúčko, aby sa to stihlo nastaviť. ;-) Samotné varenie je stále počítané od začiatku varu ( syčania ) a nemení sa jeho dĺžka, je jedno, na čom varíš. ;-)

Vařite někdo taky na elektrice ? Tam nejde tak rychle ubrat plamen, takže jak dlouho ?

Anastázia z Bratislavy 28. 10. 2013 20:51
Ja pridávám lyžicu škorice.:-p

rihana:A jak Ti to chutná z toho papiňáku:-?Viď,že je to rychlá mňamka;-):-)Jak uvádím v poznámce...podle obsahu ledničky jsou možné různé kombinace:-pDíky za komentář:-K

Tento oběd mívám s různými obměnami velice často.

senky:Přijedu na obojí;-):-p:-p(neboj,kecááám:-D)Děkuji Janinko:-*:-K

Aninko, jako vždy:yes::yes: zítra se na ně chystám (bez uzeniny) jako přílohu ke kachním prsíčkům;-)

Děkuji:-K:-K

V jednoduchosti je krása:yes::yes:

Aničko jako vždy výborný,:yes:;-)

Za zájem,milé komentíky i hodnocení moc děkuji:-K:-K

Myško,ani nevíš,jak jsi mě potěšila;-):-*I Tobě děkuji,zvláště pak za moc vydařené fotky:yes::-K

helwe59-"Papénových"hrníčků se neboj;-):-)Já jich mám 5(různé velikosti)a moc ráda je používám:yes:Tekutina tam opravdu nepříjde žádná.Brambory i uzenina něco málo pustí:-)Ale pro klid duše můžeš klidně dát velkého panáka vody.Tím nic nepokazíš;-)

Anastázia z Bratislavy 22. 3. 2013 09:47
:yes:

Receptík,mě oslovil pro jeho jednoduchost i pěkné foto:-)):yes::yes:
Papinák sice mám,ale jeho využití není časté,že bych se přestala bát a spáchala tento pokrm?Opravdu tam není žádná tekutá přísada?:-S

pěkné foto i recept:yes::yes:

Krásná fotka, až se sliny sbíhají :-p:-K, přes víkend spáchám :yes:

Aničko,moc dobroučké, dala jsem Ti fotečku, a hotovo, je to rychlé a nevyhořeli jsme i když jsem se od toho nehla strachy:-D- měla jsem pár čerstvých škvarků a nakrájenou vepřovou pečeni, dokonce mi to pustilo i moc prima šťávičku, díky za inspiraci;-);-):-p

Aničko, to je báječná fofrovka, která se ti fakt povedla a můžeš začít vařit v 11.55 hod. a máš oběd v pravé poledne-supr;-) Dávám ti 6.bod:yes:

Vypadá to Aničko bezvadně:yes:, taky už někdy musí vyzkoušet v papiňáku ty brambory. Doufám, že se mi nepřipálí:-D

:-D:yes: Krásná rychlovka :-D

Aničko, jdu to zkusit teď hned, dám tam kousky vepřového masa,tak snad se zadaří, máš to moc krásné, fotečky kouzelné:-K:-p:yes:

:yes::yes::yes:

Já bych si pochtnala Aničko, Tvé fotky jsou jak ze žurnálu :yes::yes::-K

Tématické fráze:
zapečené brambory v papináku, jak dlouho vařit brambory v papiňáku, brambory s cibulí v papináku, recepty z papiňáku, brambory v papináku, papinak tescoma, oběd s uzeninou, jak dlouho se vaří brambory v papiňáku, papiňák recepty, brambory s uzeninou, brambory z papiňáku, doba vaření brambor v papiňáku, jak vařit v tlakovem hrnci recepty i, recepty pro tlakový hrnec, tescoma tlakový hrnec bio exclusive+recepty, recepty pro tlakový hrnec tescoma, jak pracovat s tlakovym hrncem, brambory, paprika ,cibule v papiňáku, jidla z papinaku,recepty, uzene s brambory

Suroviny:
olej, kmín celý, cibule, klobása, brambory, paprika čerstvá červená, bylinky zelené, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu