Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky ze syrové mrkve

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 444 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny59,84 g
Tuky33,62 g
Vláknina55,28 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 628 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy226,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky rozmixujeme. Krok 2: Mrkvu očistíme nastrúhame na najmenšom slzičkovom strúhadle. Krok 3: Do mrkvy nasypeme rozmixované vločky, pridáme vajíčka, majoránku, nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Krok 4: Zmes dobre premiešame rukami ( mačkáme ), aby mrkva pustila šťavu. Necháme 10 minút postáť. Ak treba, zahustíme trochou detskej krupičky ( nie strúhankou ) a opäť necháme postáť. Krok 5: Zo zmesi tvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame z oboch strán na oleji.

Podávame so zeleninovým prívarkom alebo zľahka podusenou zeleninou.

Zveřejněno 23. 3. 2013

Poznámka autorky tejaja

Pozerala som sa na recepty, ktoré tu sú, ale všetky sú z varenej mrkvy, ja robím zo surovej, tak preto pridávam recept :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky ze syrové mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onRK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky ze syrové mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onRK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

To bude dobrota, hned zítra vyzkouším! :yes::yes::yes::-))

zdravé a chutné:yes:

hanka:pokiaľ dobre vidím, tak spagetke, a vyvádzať z omylu si chcela mňa, ale ok :-S

tejaja: Už jsem se omluvila stačí:-?

hanka: Vkladať niekomu do úst to, čo nepovedal, nie je vtip. :no:

hanka: ježkovy vočíčka, dyk já se nezlobím, ovšem jsi asi jediná, kdo tohle myslel jako vtípek ;-);-);-)

spagetka: Tak se už nezlob, to bylo pro odlehžení, co se tu poslední dobou děje. Usměj se a zasměj se, život bude hezčí:yes::-K

hanka: z akého omylu? Ja predsa NIKDE netrvdím, že to tak po česky nie je :-O:-* Prečítaj si ešte raz, čo som písala:-D:-D:-D

hanka: vyvedu tě z omylu, majoránka je lidový název i ve slovenštině, jasně to tam tejaja napsala. Taky nepoužíváš med ze smetanky lékařské, ale z pampelišky

tejaja: Vyvedu tě z omylu, ČESKY je to MAJORÁNKA:-!:-D:-D:-D

tejaja:Ja som sa tiež zamyslela, v živote som určite nepoužila slovo "majorán"...pochybujem, že autorka kritiky áno...;-)

Anastázia z Bratislavy: :-D:-D:-D ja mať tvoje starosti :-D:-D:-D Správne po slovensky je majorán záhradný. :-D:-D:-D Majoránka je ľudový názov a ľudové názvy nie sú nespisovné. Mimochodom, nie všetko, čo je na voľajakom vrecúšku napísané, je správne. A ak už chceš správne po slovensky, tak VRECÚŠKO, nie SÁČOK, to je čechizmus:-D:-D:-D

Anastázia z Bratislavy 24. 3. 2013 08:50
Správne po slovensky je majorán (na každom sáčku je to napísané) a po česky je majoránka (na sáčku je to tiež v češtine).

spagetka: díky za fotečky, teší ma, že chutilo :-D;-)

Teri, jsme po prima obídku. Dala jsem jáhlové vločky (ovesné nebyly, ale nijak se to negativně neprojevilo). Mrkev nijak nepřevládá, je to něco mezi bramboráky a karbanátky. Jak jsem si myslela, křupavější než z vařené mrkve, ale současně šťavnaté, nevysušené. Je to lepší než z vařené mrkve, dle mého i manželova názoru, jednoznačně. Jako přílohu jsem dala mraženou směs špecle s hříbky. Vynikající a zařazuju trvale :-p:-p:yes::yes: Jo, vločky jsem nemixovala;-)
S dovolením přidávám fotečky.

Krásný receptík!!! Dělám něco trošku podobného, ale o něco dietnějšího, protože se nesmaží, ale pečou v troubě. Vaše ale určitě budou šťavnatější...: http://www.foodstyle.cz/products/kari-placky-z-cer... Máte bodík:yes:

Mrkvové jsem ještě nedělala. Líbí se mi, že se strouhá syrová mrkev, jednak moje druhá dcera taky vařenou mrkev nejí a jednak to bude cobydup hotové :yes:

tejaja:ja robím tiež z varenej, toto pôjde rýchlejšie, čo kvitujem...:yes:

Ďakujem za komentíky :-8 Ono v tejto forme, keď dávam surovú mrkvu, tak fašírky potom nie je cítiť mrkvou:-D:yes: čo mi vyhovuje, lebo ja varenú koreňovú zeleninu nemôžem :-D

pane Fronek nejste z Budějovic ?
:-)

Mrkev zbožňuji na všechny způsoby, takže vyzkouším! ;-):yes:

Terezko, to jsou bezva karbanátky! Určitě je vyzkouším. . . :-O:-p:yes:+

Super recept a velmi rychlý . Paráda!:yes:

Dělám snad úplně stejné:-O, jsou výborné!:-p:-p:yes:

Terezko. Zbožňuji mrkev ve všech podovách i když nejraději čerstvou slaďoučkou i když už tak dobré jako dříve nejsou, když jsem chodil jak jsme říkali k buharovi. Přezto tvůj recept je bezva a já ho jistě vyzkouším. +bodík 3

Zajímavý a určitě i dobrý receptík, někdy ho určitě vyzkouším.

Už jsem se chtěla podivovat, že ty dáváš recept z mrkve, jo ty nerada vařenou, tak to jooooo. Hm, to jsem ze syrové nikdy nezkoušela, všechno je jednou poprvé. Možná to bude i lepší než z vařené, určitě křupavější, vyzkouším.:-p:yes:

Tématické fráze:
karbanátky z mrkve, syrová mrkev, karbanátky s mrkví, karbenatky z mrkve, karbanátky z mrkví, sýrový karbanátek, sýrový karbanátky, mrkev karbanatky, mrkev syrová, recepty ze syrové mrkve, mrkev recepty, karbanátky ze syrové mrkev, mrkev vařená nebo syrová, mrkev syrová nebo vařená, syrová mrkev recepty, recept ze syrové mrkve, recept na fasirky zo surovej mrkvy, karbenatky z mrve, je lepší vařená nebo syrová mrkev, fasirky mrkvove

Suroviny:
mrkev, vločky ovesné, vejce, sůl, majoránka, pepř, cibule, česnek, strouhanka

Přidat fotografie receptu