Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová roláda s ricottou

Špenátovou roládu můžeme podávat jako zdravé a chutné slané pohoštění. Zelený piškot ochucený špenátem a česnekem po upečení potřeme výbornou náplní z ricotty, sušených rajčat a tymiánu.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 663 kJ /
1 354 kcal
Bílkoviny74,26 g
Tuky61,93 g
Vláknina17,56 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 665 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy116,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát nadrobno nasekáme (pokud máme čerstvý, spaříme ho, vyždímáme vodu a necháme vychladnout). Přidáme k němu třený česnek. Krok 2: Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do špenátu střídavě vmícháváme žloutky a mouku. Poté lehce zapracujeme sníh z bílků a dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Krok 4: Na plech dáme pečicí papír a rovnoměrně po něm rozetřeme špenátovou hmotu. Dáme do trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Ricottu smícháme s nakrájenými rajčaty a tymiánem a dochutíme solí a pepřem. Na vychladlý korpus rozetřeme ochucenou ricottu, stočíme do rolády a dáme vychladnout a ztuhnout do lednice.

TIP: Další tipy na slané rolky a rolády

Zveřejněno 23. 3. 2013

Poznámka autorky aadulka

Příloha Ženy a život. Březen 2013.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová roláda s ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxqV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová roláda s ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxqV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak nevím, popřečtení článku od dardanela mě přešla chuť tuhle roládu dělat.na obrázků vypadá moc dobče:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((

dardanela 2. 4. 2013 11:03
Vážení přátelé, tohle bohužel není recept, u kterého by odpovídal výsledek pracnosti a finančním nákladům - pomazánka byla báječná, nicméně vynaložit za tuhle dobrotu 300 Kč je docela neodpovídající... I druhý a třetí den je korpus jako zelený polystyrén... Škoda, ale už nikdy více :-( :-(

hezká roládička;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
špenátová roláda, roláda se špenátem a ricottou, zdravá špenátová roláda, špenátová roláda s ricotou, špenátová roláda s riccotou, vajicka s ricottou, pečeme s ricottou, špenátová roláda zdravě, rolada s ricotou, špenát s riccotou, roláda se špenátem, špenátové rolky s ricottou, špenát riccota, roláda s riccotou, spenatova rolada babica, pro ženy špenátová roláda s lososem, rolada s riccoty, masova rolada s ricottou, recepty z riccoty a špenátu, babica masova rolada syr špenat vajička

Suroviny:
špenát, česnek, vejce, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, sýr ricotta, rajče sušené, tymián, olej

Přidat fotografie receptu