Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na halali

Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované směsi. Po provaření záklechtky už jen lehce doladíte podle vlastní chut

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 115 kJ /
1 700 kcal
Bílkoviny133,55 g
Tuky90,45 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 632 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy87,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Krok 2: Přidáme menší skleničku Halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 30-40 minut. Krok 3: Po uvaření maso vyjmeme a zahustíme omáčku mlékem, v kterém rozkvedláme mouku. Pozvolna povaříme nejméně 15 minut, často mícháme. Krok 4: Nakonec ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla. Krok 5: Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak na domácí knedlík

Zveřejněno 21. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na halali

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRxN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na halali

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRxN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (33)

Skvely recept. Jednoduchy a z jednoho hrnce. :yes: Moc nam chutnalo

Letos poprvé jsem vařila Vepřové na halali sama, díky tomuto receptu chutnalo jako když ho vaříme s mamkou! :)

Naprosto vynikající <3<3<3

Dobrý den chtěla bych se zeptat to Halali tam dáváte i s tím nálevem? Mně přijde ten nálev docela dost slaný nezkazí pak chut té omáčky? Díky za odpoved

cbjitka: Záleží, kolik toho děláte. Na 4 porce klidně i s nálevem, už douho jsem to nedělala, omlouvám se, ale na 2 porce bych to určitě propláchla. Takhle svíčkovou vařívala moje máma a byla opravdu bezkonkurenční :-8

Zobrazit starší odpověď

Tereza Blazkova: díky;-)

Jani :-K, děkuji za moc dobrý obědek :-), moc jsme si pošmákli :yes:. Přidávám Ti +13 a fotečku ;-).

lidka58: budeme se těšit;-)

Dostala jsem krásná kousek kančí kýty a protože jsem zvěřinu nikdy nevařila zkusím jí udělat podle tohoto receptu. O výsledek se pak podělím.;-)

Dělám skoro úplně stejně,akorát místo mléka(chuť teplého mléka nesnáším) dávám vývar. Teplé mléko mě může strhnout žaludek, ale to je můj problém.

Eliza: slibuji;-)

Jana Remkova: :-K Jasně, že nevadí, jsem poctěná.:-8 Ale slib mi, že až uvaříš a vyfotíš, dáš si dopředu svoji novou fotku, protože je máš čím dál hezčí. Taky mě někdy napadá, že některé své staré fotky vyměním...ale člověk pořád něco dělá a tvoří dál, takže zůstává u nápadu...Znám to.;-)

Eliza: děkuji!! Jé, já to tak dlouho nedělala!:-O Díky za připomenutí!! Na halali i svíčkovou dělávala moje mamka. Díky za krásné fotky a pokud nevadí, jednu z nich zvolím za hlavní;-) To byly teda fotky v tom roce 2008!:-D No jo, začátky:-8

Jani, ráda připisuji bodík k tomuto Tvému receptu, moc jsme si pochutnali. Halali jsem v dobách "před Toprecepty" vůbec neznala, ale nyní tvoří stálou součást domácích zásob. Takhle připravené vepřové je luxusní.
Já jsem navíc začala osmažením cibule, kterou jsem zasypala cukrem a nechala zkaramelizovat. Posílám obrázky a doporučuji dále...:-p:yes:

Právě jsme poobědvali a všem velmi chutnalo!!! Opravdu vynikající.:-K :yes:

Evik díky;-) Musím to taky ještě jednou uvařit a dát nové foto. Ach ty začátky zde:-D

Tématické fráze:
vepřová plec, svíčková z halali z vepřové kýty, vepřová plec recepty, vepřová plec recept, veprové maso na halali, svíčková z vepřového masa s halali, svíčková z vepřového masa a halalí, recepty vepřová plec, halali recept, maso na halali, recept vepřová plec, halalí recepty, recepty s halali, plec recept, recepty z vepřové plece, recepty z halali, vepřové maso s halali, veprova svickova z halali, hovězí na halali, vepřová svíčková s halali

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř mletý, olej, halali, bobkový list, koření nové koření, voda, smetana zakysaná, mléko, máslo, cukr, mouka hladká

Přidat fotografie receptu