Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský dort

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AdelaVanova AdelaVanova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 748 kJ /
2 091 kcal
Bílkoviny67,68 g
Tuky99,02 g
Vláknina12,98 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 683 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy225,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě důkladně prošleháme. Po jednom do sňehu přidáme žloudky a poté olej. Na závěr lehce přimícháme směs kakaa, mouky a prášku do pečiva. Krok 2: Nalijeme do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem (já ho tam vždy skřípnu na dno) a pečeme asi 30 minut na 180°C. Krok 3: Krém si musíme připravit den předem a to tak že do hrnce nalijeme smetanu (dávám 4) a nalámeme do ní kaštany (dávám na jednu smetanu jedny kaštany), které necháme rozpustit. Necháme v lednici, nejlépe přes noc. Krok 4: Druhý den jen vyšleháme se smetafixem (ztužovač) a dort rozřízneme a promažeme, zdobíme dle vlastního uvážení.

Zveřejněno 30. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqRk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

A když nemám tu tyčinku kaštany co místo toho můžu dát

Hani: Normální čokoládu na vaření 50 - 100 g na jednu šlehačku. ;-)

majda 2: no jo co my víme možné je všechno ;-):-))

Pařížský dort je výborný!Hned by si dala:-p.Přidávám bodíka:-KJsi moje jmenovkyně,myslím tím příjmením,že by nějaká rodina?:-D

:-p:-pAž se mi sbíhají sliny..:yes::yes::yes::-p:-p:-p:

:yes::yes::yes::-p MŇAM :-p:yes::yes::yes:

:yes::yes::-p

AdelaVanova:je fakt,že záleží na smetaně.je jich na trhu tolik druhů. mě se osvědčilo kupovat víceprocentní. jinak když je kvalitní čokoláda,není opravdu třeba smetafixu. ovšem máš-li zrádnou zkušenost a že dnešní trh neoplývá tutovým sortimentem, tak to plně chápu.co potom dělat s miskou nepovedené pařížské;-)

ztužovač dávám pokaždé jinak by mi šlehačka vytekla z dortu.... :-)

;-)Magdaleno. je to tvůj problém, jestli dáš ztužovač, nebo ne. tvoje kritika není na místě. Já bych si pařížský dort hned dal.Vypadá nááádherně jedle.:-)):-)):-K:yes:

hned bch si dala :-p:yes:

Taky bych nedávala ztužovač, je to zbytečné;-)Ale dort je :yes::yes::yes:

Podľa mojich skúseností parížska šľahačka ostane krásne tuhá aj bez stužovača.

Tématické fráze:
pařížský dort, pařížský dort recept, recept na parížšky dort, pařížsky dort se šlehačkou recept, pařižsky dort., dort paříž, výborný pařížský dort, pařížský dort videorecept, paříšský dort, pařižsky dorty, pařizsky dort s pařížskou šlehačkou, paříšký dort, paříž dort, recept pařízský dort, paříšský dorty, pařížský dort s pařížskou šlehačkou recept, šlehačkový pařížský dort, dort pařížský, pařížský dort s pařížským krémem, domácí pařížský dort

Suroviny:
vejce, cukr, olej, sůl, kakao, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana 33%, tyčinka ledové kaštany, smeta-fix

Přidat fotografie receptu