Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pazderka83

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 522 kJ /
603 kcal
Bílkoviny13,23 g
Tuky42,61 g
Vláknina12,23 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 884 mg
Sůl2,17 g
Sacharidy35,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrole si rozehřejeme olej. Krok 2: Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa. Krok 3: Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny. Krok 4: Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené. Krok 5: Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy. Krok 6: V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu. Krok 7: Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru. Krok 8: Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!

Zveřejněno 31. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGVE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGVE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Za mě to je super recept, syn si přidal 2x, takže úspěch byl <3 :yes: Děkuji :-K Fotka nic moc no, ale přidat jsem ji musela ;-):-Q:-D

zajímavé:yes:

Pazderko, kolik kuchařek, tolik různých svíčkových omáček a každý má rád jinou a jinak dělanou, hlavně však tu svou;-)
Jelikož jsi jí sem dala pro začátečníky, tak pro ty je jednoduchá. Dávám ti toho 1.boda:yes:

:-S TAkhle v kastrolu dělám třeba srdíčka na smetaně , anebo vepřovou plec. Ale hovězí svíčková patří do trouby a předem naložit :-D

Tak to jste toho moc nejedla !

Postupů na svíčkovou je více a dovoluji si přidat jednu moji zkušenost a ta je v opečení nastrouhané zeleniny spolu předem orestovanou cibulkou.Svíčková omáčka dostane tu svoji typickou vůni.Také je třeba maso protknout uzenou slaninou a vše péct v troubě.Vyzkoušejte a uvidíte,že výborná chuť a kvalita bude úplně někde jinde .

Opravte prosím termín kvásek - ten se dělá zásadně z droždí a je to opravdu matoucí termín. Vařit zeleninu 1,5 hodiny je podle mě moc, ale proti gustu....

No, já zase svíčkovou vždy nakládám na několik dnů a zásadně peču v troubě nebo poslední dobou v pomalém hrnci. Každý má ten svůj oblíbený recept:-)))
Tento jednoduchý recept si určitě najde své příznivce a zcela jistě chutná výborně.:yes:

vášnivá kuchařka 31. 3. 2013 22:33
Dobrý a jednoduchý recept, zvládne ho i začátečník. Jen si dovolím podotknout, že napsat kvásek = hl.mouka+voda nebo mléko je pro nezkušené kuchaře matoucí. Znají ten termín z přípravy kynutého pečiva nebo chleba, a to jsou úplně odlišné kulinářské záležitosti. To,co máte na mysli, se jmenuje zátřepka nebo záklechtka, když si to budou chtít najít v nějaké kuchařce.

Tématické fráze:
recepty svíčková hovězí, hovězí svíčková recepty, recepty hovězí svíčková, hovězí svíčková, recept hovezi svickova, hovězí svíčková v troubě, svičkova hovězi, recepty z hovezi svickove, hovezí maso na svíčkovou, svíčková v troubě nebo v hrnci, hovězí svíčková recept, hovězí svíčková maso recepty, svíčková pro začátečníky, čína z hovězí svíčkové, svickova z hoveziho masa, svíčková dělaná v troubě, svíčková omáčka pro začátečníky, svíčková z hovězích plátků, svíčková z hovězího, vaříme z hovězí svíčkové

Suroviny:
plátek hovězí, sůl, olej, cibule, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, cukr, šťáva citronová, ocet, hořčice plnotučná, mrkev, petržel, celer, smetana sladká

Přidat fotografie receptu