Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabraka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie817 kJ /
195 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky0,25 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené koleno uvaříme do měkka spolu s cibulí a kořením, scedíme a po zchladnutí maso nakrájíme na kostičky. Krok 2: Mezitím vaříme ve vývaru z kolena brambory, kořenovou zeleninu a namočené houby. Když je zelenina měkká, přidáme pokrájené zelí a okapané fazole. Ještě chvíli povaříme. Komu se zdá polévka málo hustá, může zahustit jíškou, ale většinou to není třeba. Krok 3: Po odstavení vmícháme kysanou smetanu a nakrájené maso, můžeme dosolit, ale vývar z kolena bývá slaný dost.

Zveřejněno 21. 12. 2008

Poznámka autorky zizala

Čabraka byla pestrá deka, která se dávala pod koňské sedlo. Polévka je pestrá použitými ingrediencemi a hřeje - jako deka :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čabraka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp8Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čabraka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp8Z

Marie

Komentáře (21)

magdalenka: Děkuji, recept vznikl spojením dvou receptů z různých období mých pokusů v kuchyni :-8:-8

Recept je krásny. :yes: Veľa vecí mi tu uniklo, aj toto. Odkiaľ pochádza táto polievka?

Bodík jsem dala já,protože se na čabraku chystám a moc se mi to líbí:yes::-*

Jani, to neřeš...:-))Třeba se vyrušily jedničky a ty horší známky a výsledek je nula:-) Pro mě je nejdůležitější, že chutná;-)

Štefánek Martin 30. 1. 2009 11:53
:-8 Tato polévka je opravdu moc dobrá napoprvé uvařená jak chutnala celé rodině, :-p syn si jí na víkend obědnal znovu. Díky za dobrý recept:-))

Jani, díky za fotku;-) A mám velkou radost, že Ti chutnalo. :-D

Ladi ze žeber a masa tam bylo až moc! Já jsem včera totiž nakládala ten Bůček pantůček a ten se taky vaří. Tak jsem ten vývar z bůčku rovnou nechala i s tím kořením a dnes jsem jen přidala ta žebírka a ne z obchodu, takže pořádně masitá, malinko přidala vody a všechno, co tam mělo být. No, je to fakt polívka s velkým P:-p

Foto hezké, z čeho to, Jani, bylo? - ze žebírek nebo kolínka?

Tak jsem si dovolila přidat foto a kdo nezkusil tuhle manu božskou, neví o co přichází!:-)):yes:

Tak to já se Svatým obdivuju, protože já bych si tak jak oni nedokázala odepřít spoustu věcí a jiných požitků. A naši předkové byli v pohybu a tak ty kalorie spálili. A když ne, tak vypadali jako herec, co hrál mistra Kondelíka. Ale neřešili to pořád, jako že jsou při těle. To se rozumnělo samo sebou, v tom byla jejich důstojnost. Hubeňouři nebyli v módě.:-!:-p:-D

Já se svatým nijak neobdivuji:-D, ale můj děda se dožil požehnaného věku a vlastně i babička. Celý jejich život byl z dnešního pohledu jeden veliký jed. Sádlo, vajíčka (s oblibou syrové, prý na hlas) klobásy naložené v sádle, vepřové maso, uzené a já nevím, co všechno. Nic se nevyhodilo, všechno se spotřebovalo a když byli mastní, až za ušima od toho všeho,děda si mazával tím vlasy a že měl teda kštici!!:-)):-D Dnes se všichni snažíme žít zdravě, samá šunka, žádná syrová vejce, sádlo má cholesterol, jíme margaríny, které by naši staříčci ani neochutnali, protože je to hnus. Takže, uzené jednou za čas si dám a vývar taky. Taková kapustnice, jejda, mňam!!:-p

V pohodě, rejpání v dobrém mi neva;-)A s těmi svatými máš svatou pravdu:-D:yes:

Já taky neřikám, že z toho někdo umře :-O. Jen jsem trochu rejpla ;-)já už jsem taková. A taky netvrdim, že není dobrá. Vlimla sis, že všechny příjemné a dobré věci jsou buď nezdravé nebo nemravné?:-8 Proto se lidi Svatým tak obdivujou. :-O

Oli, když to koleno před vařením pořádně kartáčkem omyješ, hodně škodlivin (netvrdím, že všechny) odplave. Já tuhle polévku vařím tak 1-2x do roka, to není tolik;-)

Já se přiznám, že když peču šunkafleky, tak ve vodě z uzeného povařím flíčky.Asi to opravdu není moc zdravé, ale těstoviny mají pak úžasnou chuť a čtyřikrát do roka se snad nic nestane.

Tématické fráze:
polévka čabraka, naloženi masa na uzení, naložený bůček, čabraka polévka, šunkafleky recept, naložené koleno, koreni cabraka, šunkafleky, bůček naložený, naložené uzené koleno, bůček jak ovar, vývar z bůčku, šunka fleky, štefánek martin, naložené klobásy, domc koenov dochucovadlo, nalozeni zeber na uzeni, syrové sádlo na uzení, čabraka-polevka, šunkafleky kalorie

Suroviny:
koleno vepřové uzené, bobkový list, pepř celý, jalovec, koření nové koření, cibule, brambory, zelenina kořenová, zelí kysané, fazole, houby sušené, smetana zakysaná, jíška

Přidat fotografie receptu