Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plíčky marinované,smažené v trojobalu

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie196 kJ /
47 kcal
Bílkoviny1,86 g
Tuky2,10 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 376 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy4,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabudou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v papiňáku 30 minut). Krok 2: Měkké plíčky z vývaru vyndáme a odstraníme z nich dýchací trubice a průdušnice. Z plíček si vybereme celistvější část a z ní nakrájíme plátky o síle cca 1-1,5 cm. Krok 3: Plátky okořeníme, potřeme hořčicí, poskládáme na alobal na sebe do komínku a alobal pevně zabalíme. Dáme odležet do lednice, nejlépe přes noc. Krok 4: Poté plátky obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem. Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a na mírném plameni smažíme z každé strany přibližně 3 minuty do zlaté barvy. Podáváme s bramborovou kaší. Krok 5: Zbylou část uvařených plíčků nakrájíme na drobnější kousky a připravíme “Plíčky na smetaně“. Několik receptů na ně je zde na Topreceptech.

Zveřejněno 3. 4. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kdo má rád plíčky, jistě vyzkouší i můj další experiment z nich:-)Do podobných přidávám svůj receptík, který je také príma. Jen ten pajšl sehnat...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky marinované,smažené v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8z15

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky marinované,smažené v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8z15

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

varilamyskakasicku:Ivanko,plíčky u nás nejsou k vidění:-(ale často jezdíváme k rodině do Ostravy,tak se vždy nakoupí do zásoby:-)):yes:
Danuš,Terezko-plíčky na smetaně a v podobných omáčkách máme moc rádi.Dělávám je často:-pAle my jsme na stravu už jen dva,tak vždy nějaký pěkný kousek oddělám bokem a zkouším,co dalšího jedlého se dá připravit;-)zatím ty pokusy vycházejí:-D:-D

Všem moc děkuji:-*:-K:-K

tedy to je báječné zpracování plic:yes::-D to jsem tedy ještě nezkoušela, ale zkusím:-p tedy až budu mít plíce;-)

I já bych si pochutnala:yes::yes:;-)

Anička zaujímavé :yes: Pľúcka robievam, ale nie takto, to som ešte ani nevidela :-8:yes: Niekedy to musím vyskúšať. ;-)

Aničko, to jsem neměla, ani nepamatuji, kde mají plíčky? Dělala jsem je vždy na smetaně, jako svíčkovou, toto je také pěkný nápad ;-):yes:

Takto upravená plíčka by mi chutnala:yes::-)

Tématické fráze:
oajšl v rojobalu, telecí plíčka, pličky, srdička v trojobalu, gulas s plicek, plíčka s bramborovou kaší, plíčka na smetaně - recept videorecept, smažené plíčky, recepty v trojobalu, guláš z pliček, jak zpracovat pličky, jak zpracovat vepřové pličky, smažené plíčky recepty, plicky recepty, vepřeve plička vtrojobalu, plíce smaženky, plicka na smetaně videorecept, recept z plicku, recepty-plíčky, zpracovani papriky v testicku nebo smazene v trojobalu

Suroviny:
plíce vepřové, masox, mrkev, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, pepř mletý, koření chilli sušené, česnek sušený, hořčice, mouka hladká, vejce, sůl, strouhanka, semínka lněná

Přidat fotografie receptu