Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na zelenině v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 528 kJ /
843 kcal
Bílkoviny23,09 g
Tuky47,91 g
Vláknina59,22 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,20 g
Sacharidy53,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. Krok 2: V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH. Krok 3: Do výpeku přidáme lžíci sádla a nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme, až je krásně opečená. Naposled přidáme na menší kousky nakrájené rajské jablíčko. Takto připravenou zeleninu přidáme ke králíkovi a přilijeme vývar. Krok 4: Při 120°C jsem králíka pomalila 2 hodiny 30 minut. Pak jsem králíka schovala do předehřáté mísy. Zeleninu jsem propasírovala a nakonec jsem pro zjemnění přidala kousek másla. Zahušťovat není třeba. Maminka podávala s bramborovým knedlíkem, já mám raději bramborovou kaši.

Zveřejněno 4. 4. 2013

Poznámka autorky rozmarynaH

Tenhle recept jsem našla v matčině kuchařce s poznámkou „Božidara Turzonovová“. Zpravidla se u nás připravuje na velikonoční pondělí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelenině v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxQg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelenině v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxQg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Nikina: Niky, díky za důvěru. Králík je skutečně dobrý a omáčka výborná. Báječně se ti to povedlo i fotka je pěkná. A za bodík děkuji:-K:-K

Marcelko bylo to V Ý B O R N É!!! :yes: Pekla jsem na 150°C 2,5 hodinky v troubě, akorát jsem nepasírovala, ale mixovala a rajče jsem nejdříve sloupla z kůže a vypreparovala semínka a podávala s br. noky :-) Přidávám důkazní foto a obrovský bod ;-):-K

1974andrea: Andrejko díky:-K. Byla jsem moc zvědavá, jaký to bude rozdíl oproti pečenému. Rozdíl je to veliký-maso je mimořádně jemné:-p.

Takže už i ty jsi propadla pomalení:-D. Králíka dělám obdobně, tak mohu dát s klidným svědomím bodík;-):yes:

suslajda: Hani zkus, omáčka je chutná a je i kaloricky lehká. Díky za komentář:-K

Pomaláč taky nemám, ale dá se i tak zkusit:yes::yes:

Anna Kocikova: Aničko, nadělil mě ho Ježíšek a to bylo první jídlo, které jsem v něm dělala. Maminka to normálně pekla v troubě asi 1,5 hodiny a pak s tím nakládala jako já v PH. Díky za bodík:-K

Pomaláč sice nemám,ale chuť na tuto dobrotu mám velikou:-p:yes::-K

Díky Rebeko, no, oni měly být protknuty, ale nebylo čím:-D, protože jsem trošku postonávala a zapomněla jsem to napsat do soupisu nákupu manželovi:-D, tak to bylo bez špíčku, ale i tak to bylo velmi chutné:-p

Hezký receptík:-K já bych ty hřbítky ještě protkla špíčkem:-8:-D;-)

Tématické fráze:
králík v pomalém hrnci, pečený králík v pomalém hrnci, králík na smetaně v pomalém hrnci, králík na zelenině, pomalý hrnec králík, králík pomalý hrnec, králík na pánvi, králík na celeru, králík pečený v pomalém hrnci, pomalý hrnec recepty králík, zelenina v pomalém hrnci, pomale peceni kralika, králík na kořenové zelenině, vývar z králíka v pomalém hrnci, vyvar z kralika, králík na zelenině a česneku, králík pečený vpomalém hrnci, kralik v pomalém hrnci recepty, králík na česneku a zelenine, králík na česneku v pomalém hrnci

Suroviny:
hřbet králičí, mrkev, bulva celerová, celer, cibule, česnek, rajče, sůl, koření od antonína, špek, sádlo, vývar masový, máslo

Přidat fotografie receptu