Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda s křeníkem a sušenými rajčaty,dušená v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 1470 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 30 min

1470 min (1440 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 332 kJ /
796 kcal
Bílkoviny104,57 g
Tuky29,04 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 738 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy25,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale dobře paličkou na maso rozklepeme a mírně po obou stranách osolíme a opepříme. Krok 2: Plát potřeme křeníkem, posypeme rajčaty a petrželkou. Zabalíme do rolády a zajistíme nití proti rozvinutí. Krok 3: Na alobal naneseme olej z rajčat, přiravenou roládu v něm důkladně obalíme a alobal kolem rolády pořádně zavineme. Dáme nejlépe do duhého dne odpočinout do lednice. Krok 4: Do papiňáku na rozehřátý olej z rajčat dáme cibuli společně se slaninou a necháme 4 minuty orestovat. Poté odhrneme na kraj hrnce, vožíme roládu a necháme ji prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 5: Zbylý olej z alobalu horkou vodou spláchneme do širšího hrníčku a tím roládu podlijeme. Rozdrobíme zeleninový bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut. Krok 6: Měkkou roládu z hrnce vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme na silnější plátky. Krok 7: Šťávu dle potřeby dochutíme. (Můžeme ji nechat přírodní, nebo si ve smetaně na vaření rozmícháme trochu hladké mouky, vlijeme do vařící šťávy a necháme 10minut provařit.) Podáváme s rýží, přelité šťávou z masa.

Zveřejněno 4. 4. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je zde mnoho receptů na chutné rolády. Přidávám další,opět s jiným postupem a úpravou. Podávala jsem s bylinkovou rýží(hodně nasekané petrželkové natě)a moc jsme si pochutnalihttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-bylinkova-ry...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s křeníkem a sušenými rajčaty,dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wy0m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s křeníkem a sušenými rajčaty,dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wy0m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji:-8:-K

:yes::yes: moc pěkné - recept i foto <3:-K

Jana Remkova:;-):yes:Mě osobně fotopostup u"cizích"receptů pomáhá hodně:-)Udělám si představu a líp se orientuji:-))

No, roládky to je moje a tys to nádherně nafotila!!:-p Popisky pod fotkama čtu vždycky. Můžeme být jakkoliv ostřílené kuchařky a vždycky se to hodí. Taky se to snažím fotit, když mám dost času. I sebejednodušší recept s fotopostupem může začátečníkovi pomoct;-)

petrocka:Je mi potěšením a jsem moc ráda,že popisky pod fotopostupem někdo čte;-):-))Je to celkem pracné všechno znovu popisovat,když je vše již uvedeno v popisu pod receptem:-)Ale vím,že to mnohým při vaření pomůže a tak mi ta práce navíc stojí zato:yes:Děkuji:-K
Děvčata,díky i Vám:-K:-K

Máte vždycky nejkrásněji popsaný fotopostup, který zde nemá konkurenci. Vše je detailně popsáno a zobrazeno. Jsem nadšená kuchařkou, jako jste Vy. :-K:-K :yes:

Lakava rolada, vypada opravdu dobre..:yes::yes:..susena rajcata miluji, v kombinaci s krenem jsem je jeste neochutnala.

No ta ale musí chutnat...:-8:-*:yes:

sunny.sofi:Sofi,Andri,jsem ráda,že se líbí;-):-))Díky za komentíky a bodíky:-K:-K

Krásná kombinace:yes: bodík už jsem poslala, ukládám a zkusím.:-p

Aničko, moc povedená roládka:-p:yes:, já miluju hovězí, no vlastně všechno maso:-D a sušená rajčata obzvlášť;-)

rihana:Ne,né,to nejsou vejce:-)To je ten křeník,který se trošku zabarvil těmi sušenými rajčátky.Tím,že roláda přes noc odpočívala v lednici,tak se chutě pěkně spojily,ale barvy také;-):-))
Za zájem i hodnocení děkuji:-K

evina:Evi,kombinace křeníku a jablíček v hovězí roládě,nebo závitku je také dobrá kombinace:yes:Také máme rádi ty navinulejší chutě:-p:-))
Já bych tu náplň z vejmrdy spíše dala do rolády z bůčku:-*Tam by mi to teda sedělo hodně:-pDěkuji Ti za inspiraci:yes::-K

Hosti-upěč a já si přes monitor nabídnu;-):-)):yes:

Všem děkuji za komentíky i hodnocení:-K:-)

Mám jen dotaz, co je to to žluté v roládě, nejsou to vejce? Nemohu je v popisu najít. Jinak bodík. Krásné.

Anna Kocikova:Jasně že by nebyla,také dělám jako vy,ale i je dobrá s vejmrdou,když není,tak potřu křeníkem a na to kostičky jablek.Zrovna se dováří k obídku.

Tématické fráze:
hovezí roláda, hovezi závitky se sušenými rajčaty, ovar v papinaku, hovězí rolady, hovězí roládky, ovázání rolády, hovězí závitek se sušenými rajčaty, hovězí roléda, dušené hovězí v papiňáku, doba přípravy ovaru v papiňáku, roláda sušená rajčata, hovězí v papiňáku, dušené hovězí roladky, hovězí roláda recept, cas vareni hovezich zavitku v papinaku, hovězí závitek se sušeným rajčetem, recept na roládu z hovězího masa, rolady v tlakaci, hovezi rolada pomaly hrnec, hovězí na houbách v papiňáku

Suroviny:
hovězí zadní, křen, rajče sušené v oleji, petrželka zelená, sůl, pepř mletý, rajče, alobal, režná nit, bůček uzený, cibule, olej, voda, bujón zeleninový

Přidat fotografie receptu