Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pomnenka pomnenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 788 kJ /
905 kcal
Bílkoviny36,46 g
Tuky18,82 g
Vláknina64,90 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 8,66 g
Sůl21,28 g
Sacharidy115,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu kromě cibule umyjte a nakrájejte na menší kousky. Krok 2: Zalijte 3 litry vody. Přidejte všechno koření kromě majoránky. Následně přidejte Knorr Bohatý bujón Kuřecí a uvařte bujón. Krok 3: Přidejte očištěná vepřová kolena a vařte cca 2 hodiny, dokud nebudou měkká. Následně maso vyndejte z vývaru, aby trochu vystydlo. Krok 4: Nakrájejte zelí, přidejte je k vývaru po vaření masa a vařte, dokud nebude měkké. Krok 5: Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Z másla, cibule a mouky udělejte jíšku a přidejte ji k zelí. Dochuťte majoránkou. Krok 6: Oddělte maso od kostí. Maso přidejte k zelí a vařte ještě 20 minut, aby se všechny chutě spojily. Servírujte s chlebem nebo s brambory.

Zveřejněno 7. 4. 2013

Poznámka autorky pomnenka

internet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p60

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p60

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Koleno jsem taky vařila, jen bez bujónu. Pak je ještě ogrilované a zelí kysané jsem vařila taky, jen s chlupáčema. Přidala jsem foto, pokud bude vadit smáznu..:-)

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Bibinka:

jarda Kadic:Dekuji no ono je to vseo chuti to uz je na vas jak si to dale prizpusobite sve chuti :-)

Pomněnko, recept se mi líbí a i když bujón někdy používám do nevýrazného jídla, tady bych ho taky nedala jako Jarda, koleno má svojí chuť a vývaru z něj je dostatek;-) Někdy to vyzkoušej, jinak ti dávám 3.bod:yes:

Pěkný recept,až na ten bujón,mě ty kalíšky nechutnají,minule jsem koupil omylem,místo kostek a vyhodil jsem je.Ale možná jsem koupil nějaké jine:-D:-D:-D:-D +1 bod:yes:

Tématické fráze:
pečene koleno vepřove se zelim, vepřové koleno na kysaném zelí, vepřové koleno se zelím, koleno se zelim, vepřové koleno na zelí, koleno na kysaném zelí, pečené koleno na kysaném zelí, vepřové koleno plnene zelim, vepřové koleno v zelí, vepřove koleno pečene se zelim, pečené vepřové koleno se zelim, koleno na zelí, recept vepřové koleno se zelím, koleno na kysaného zelí, vepřové kolena na kysaném zelí, koleno v kysaném zelí, koleno na kyselem zeli, pecene koleno kysane zeli, recept uzené koleno s kysaným zelím, koleno pecene na kysaném zelí

Suroviny:
koleno vepřové, bujón, zelí kysané, mrkev, celer, pórek, cibule bílá, majoránka, bobkový list, pepř, koření nové koření, máslo, mouka

Přidat fotografie receptu