Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 791 kJ / 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 6,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 37,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu si očistíme a nakrájíme na drobné kousky, sousta. Orestujeme na rozehřátém másle a zalijeme vývarem, okořeníme. Pokud máme sušené bylinky, přidáme při vaření, pokud už čerstvé, nevaříme, přidáme až úplně na konci.
Krok 2: Pomalým varem perlíme ne úplně do měkka (ještě se bude vařit). Já vařila cca 8 min.
Krok 3: Mezitím si scedíme fazole a odložíme. Scedíme i rajčata, ale jejich šťávu zachytíme do hrníčku – mělo by jí být asi 2 dcl. Do této šťávy vsypeme vrchovatou 1 PL hrašky, nebo jen hladké mouky a důkladně rozkvedláme.
Krok 4: Vlijeme do polévky a provaříme asi 15 - 20 minut, podle toho, jak máme rádi měkkou zeleninu.
Krok 5: Vsypeme fazole a rajčata, důkladně vše zamícháme a už nevaříme. Dochutíme, přidáme např. pokrájený kousek zelené části pórku, bylinky a necháme asi 10 min spojit chutě. Byla by i možnost nechat si pár fazolí a rajčat stranou, polévku rozmixovat v hladký krém a ten zbytek tam pak vrátit.
Zveřejněno 8. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní fazolačka s mrkví a jinou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKN9
Moje poznámka
Jarní fazolačka s mrkví a jinou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKN9
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 4 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 13 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 3 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 3 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 4 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 5 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 5 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 8 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 9 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 10 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 10 hodinami
Tématické fráze:
fazolačka ze sterilovaných fazolí,
fazolacka,
fazolačka z plechovky,
fazolačka z plechovek,
fazolačka babicovy dobroty,
rychlá fazolačka,
babicovy dobroty rychlá fazolačka
Suroviny:
mrkev,
pórek,
brambory,
fazole ve slaném nálevu,
rajče,
vývar zeleninový,
hraška,
máslo,
sůl,
pepř,
tymián,
bylinky
Komentáře (12)