Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sázené vejce po italsku

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebastianna

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 767 kJ /
422 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky30,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájený česnek, potom česnek z oleje vyndáme. Přilijeme plechovku rajčat, pokud se vám zdá omáčky málo, můžete přidat ještě trochu rajčatového protlaku nebo druhou plechovku rajčat. Krok 2: Osolíme, okořeníme oreganem a bazalkou a necháme salsu chvilku povařit. Do hotové salsy opatrně vyklepneme vejce, přiklopíme pokličkou, vypneme pod pánví oheň a necháme dojít, dokud nejsou vejce hotová. Na talíři posypeme čerstvým pepřem z mlýnku. Příloha čerstvý chleba.

Zveřejněno 9. 4. 2013

Poznámka autorky sebastianna

Kdo má rád houby, může si je do salsy přidat

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sázené vejce po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yX8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sázené vejce po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yX8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

:yes:

Strašně se mi to líbí. A dá se experimentovat, přidat, nebo ubrat něco, paráda :yes:

ján:
No, někteří ho sezobneme (někdy se parádně lepí na zuby):-D
Italové ho, po splnění jeho úkolu ovonět olej, vyhazují...

Nepochopil som, čo sa robí s orestovaným a vybratým cesnakom. Ďakujem.

Jiří Randák 18. 11. 2015 15:33
na bůček to nemá, co je zdravé, nemusí být dobré

to bych si šmákla:-p;-):-):yes:

zuzun:ja moc dekuji:-)

shakshuka se dela z cerstvych rajcat a paprik ne? Nebo je to dalsi variace... V kazdym pripade jakykoliv vajecny mismas, i s houbama, je uzasne chutny! Tady je jeste k tomu krasne udelany zloutek, jestli se nepletu, takze bod:yes:. mas zajimavy recepty, moc rada se naucim neco italskyho:-K

Taky bych si dala:-p:-p:yes:

Bezva recept, rychlý a zdravý:yes:

sebastianna: V Italii, kde jinde, ze?

Dekuji vsem za komentare a hodnoceni!

Jitkas:muzu se te zeptat, kde zijes? mas tech "odbornych" znalosti nejak moc:-) Nejspis jsme " krajanky":-)

Zajímavé:yes:

Tohle znám od moji sestry, žijící na Sicílii a tam nám to chutná moc.:-))

Tématické fráze:
sázený vejce, sázene vejce, sázená vejce recept, sázení vejce, vejce po italsku, cocka s klobasou sazene vejce, sazeny vejce recept, pánev na sázená vejce, sázene vejce recept, loupaná rajčata recepty, vejce sázené, hovězí a sázene vejce, sazene vejce ve chlebě, sázená vejce, předkrm po italsku, sazene vejce v chlebu, sázení rajčat po italsku, recept sazene vejcem, vajce po italsku, sázení rajčat a paprik language:cs

Suroviny:
rajče, olej olivový, česnek, vejce, sůl, pepř, koření oregáno, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu