Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

n-iccol

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 247 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny192,41 g
Tuky10,94 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 950 mg
Sodík 442 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy34,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dršťky propereme se solí a dáme vařit spolu s bobkovým listen, novým kořením, masoxem a celým pepřem. Krok 2: Vařím v papiňáku, takže cca 20 minut. Poté je znovu vypereme a celé zopakujeme. Krok 3: Na oleji osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, poprášíme červenou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme studenou vodou tak, aby se neudělaly hrudky. Přidáme masox, pokrájené dršťky, gulášové koření, majoránku, česnek a necháme provařit. Popřípadě dochutíme dle vlastní chuti.

Zveřejněno 12. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxZM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxZM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

ja jsem to asi blbe napsala, prave ze syrove dršťky jsou nejlepší, z mražených či koupených předvařených to není ono, jsou úplně bez chuti

n-iccol: Jestli u vás nemáte rádi drżťky,tak zkus z kuřecích žaludků,já ji někdy dělám,taky v papiňáku,musejí se déle vařit,ale je to,alespoň podle mě taky dobré.:yes:;-)

ja jsem zkoušela dršťkovku už z hlívy, z mražených, či předvařených,ale nebylo to ono:-)

Já si kupuji už předvařené,ale, stejně,taková dobrá dršťkovka,ještě ,když trochu pálí,to je pochutnání:yes::yes::yes::yes:

Ja držky vždy varím v papiňáku, ale nepoužívam masox. Varím ich len raz, ale pred varením viackrát dobre premyjem, nechám namočené aj v octovej vode, potom "vyplákam". A pridávam do skoro hotovej polievky aj libeček, zvyknem zavariť aj "strouhání".

Tématické fráze:
držková polévka z předvařených držek, dršťková polévka recept, recepty- drštková polévka, drštková polévka z mrazených drštěk, polévka z mražených drštěk, mražené dršťky, mražená drštková, gulášová polévka v papináku, vaření drštěk v papiňáku, mrazené držky, držkova polevka v papinaku, drzky v papinaku, gulasovka z drstek, dršťková polévka, polévka z mražených držek, recept dršťková polévka, recepty drštkova, dršťková polévka z predvarenych drzek, mražene drštky recepty, drštkova polévka jednoduchá

Suroviny:
dršťky, cibule, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, masox, paprika čerstvá červená, koření gulášové, česnek, majoránka

Přidat fotografie receptu