Tlačenka
Domácí tlačenka nemusí být výsadou vesnických zabijaček. Suroviny se dají lehce sehnat v každém řeznictví, přidáte svoji práci a podle chuti si také výrobek dochutíte. Až poprvé zakrojíte, bude vám líto jen to, že jste ji nezkusili připravit už dávno.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 114 kJ / 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,71 g |
Tuky | 3,44 g |
Vláknina | 20,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,06 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno očistíme, vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka zhruba 40 minut a pak necháme „dojít“ (v klasickém hrnci to bude trvat déle).
Krok 2: Obereme maso, nakrájíme ho na větší kousky, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.
Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozemnutou majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev.
Krok 4: Pevně svážeme a dáme vychladit. V průběhu otáčíme, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
Krok 5: Druhý den můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Moje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 8 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 11 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 2 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 6 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 7 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 7 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 8 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 10 hodinami
Tématické fráze:
tlačenka,
tlačenka recept,
poctivá domácí tlačenka,
recept na tlacenku,
domácí libová tlačenka recept,
zabijačková tlačenka,
recept tlacenka,
jak dlouho vydrží tlačenka,
tlačenka recepty,
jak servírovat tlačenku,
jednoduchá tlačenka,
recepty na tlacenku,
suroviny na tlačenku,
jak se děla tlačenka,
jak dlouho vydrží tlačenka v lednici,
jednoduchá domácí tlačenka,
recepty tlačenka,
libová tlačenka,
recept na jednoduchou domácí tlačenku,
recepty domácí zabijačka tlačenka
Suroviny:
koleno vepřové,
plec vepřová,
nožička vepřová,
voda,
cibule,
sůl,
ocet,
česnek,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření mleté,
majoránka sušená
Komentáře (16)