Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačenka

Domácí tlačenka nemusí být výsadou vesnických zabijaček. Suroviny se dají lehce sehnat v každém řeznictví, přidáte jen svoji práci a podle své chuti si také výrobek dochutíte. Až poprvé zakrojíte, bude vám líto jen to, že jste ji nezkusili připravit už dávno.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rikin2

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 114 kJ /
266 kcal
Bílkoviny7,71 g
Tuky3,44 g
Vláknina20,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,06 g
Sůl15,00 g
Sacharidy44,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno očistíme, vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka cca 40 minut, necháme pak ho „dojít“ (v klasickém hrnci to bude trvat déle). Krok 2: Poté maso obereme, nakrájíme na větší kousky 1-2 cm, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem. Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozemnutou majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev. Krok 4: Pevně svážeme a dáme vychladit. Krok 5: V průběhu otáčíme, aby si kousky masa „nesedly“ na dno. Krok 6: Druhý den můžeme servírovat.

TIP: Masopustní pokrmy - oblíbené pokrmy

Zveřejněno 13. 4. 2013

Poznámka autora rikin2

Opravdu to je jednoduché a pochutnáte si na tom, co víte, že tam je. Množství stačí na 2 umělá střeva (“nohavice"- mají je v papírnictví).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p9G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

,,,,POVEDLA SE!!!!

Uvařeno MŇAMKA :-) SKVĚLÁ

Krásná práce, také dělám takové dobroty :yes::yes::yes:

Martin: Tlačenky, o jakých mluvíte, u nás prodávají v sámoškách, pocházejí z velkovýroby a mě nijak neláká si je koupit. Zato takhle libovou si dám s chutí, je domácí, poctivá, nešizená a nenastavovaná nějakým tlustým masem ;-):-)):yes:

Martin:
Libová tlačenka?
No, tak to je ta nejsprávnější tlačenka na smažení v trojobalu:yes::-*

Máte moc pěknou kresbu na řezu, opravdu. Jen myslím že tahle tlačenka je moc libová. Když jí děláme na zabijačce - http://www.zabijacky.cz/news/prvni-letosni-tlacenk...tak tam přeci jen padne toho tučného masa více. Pokud to takhle děláte v relativně malém, doma v hrnci tak to asi jde, ale na zabijačce by to bylo myslím příliš plýtvání masem - viz to plecko

:yes::yes:docela dobrý (ani zuby sem si nevylámal:-p:-p:-p)a jinak fakt fajne recept

František Kubíček 6. 2. 2015 08:29
Včera jsem nakoupil materiál a už jsou všechny ingredience v tlakáči.Voní to jako o zabíjačce.Recept bezvadný.Už se všichni těšíme,až bude tláča na talíři.Díky:-p:-)):yes:

Chybí játra a ledvinky :-D Ale dá se to i bez nich. Akorát to potom není zabijačková tlačenka ;-(

U nás byla dnes také k veče,ale kupovaná:-))

Ach jooo. Proč se taková klačenka neprodává v obchodech ?? Klidně bych si připlatil ! :-/

Hana::-D:-D;-):yes:
Tlačenka je opravdu nádherná:-Ka navíc suroviny připravené v mém oblíbeném papiňáčku:-*To je recept dělaný přímo pro mě:yes::-p:yes:Díky:-K

Číst si téměř o půlnoci o tlačence je až životu nebezpečné.Recepty s takovou pochoutkou by už měly mít zákaz se zobrazit ve večerním čase.Při čtení a mrknutí na fotky si připadám jak bernardýn.Občas taky doma dělám,někdy ani neplním do střeva,dám na plech,nechám ztuhnout,nakrájím čtverečky,několik dní vydrží v lednici,moc dlouho ne,neb je velice žravá.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

je opravdu krásná :-O:yes:

:-p:yes: dostala jsem na ni chuť:-!:-*

Tématické fráze:
tlačenka, tlačenka recept, poctivá domácí tlačenka, recept na tlacenku, domácí libová tlačenka recept, zabijačková tlačenka, recept tlacenka, jak dlouho vydrží tlačenka, tlačenka recepty, jak servírovat tlačenku, jednoduchá tlačenka, recepty na tlacenku, suroviny na tlačenku, jak se děla tlačenka, jak dlouho vydrží tlačenka v lednici, jednoduchá domácí tlačenka, recepty tlačenka, libová tlačenka, recept na jednoduchou domácí tlačenku, recepty domácí zabijačka tlačenka

Suroviny:
koleno vepřové, plecko, nožička vepřová, voda, cibule, sůl, ocet, česnek, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření mleté, majoránka

Přidat fotografie receptu