Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený Hermelín s jahodovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 451 kJ /
1 781 kcal
Bílkoviny117,69 g
Tuky111,45 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 4,74 g
Sůl12,42 g
Sacharidy66,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom. Krok 2: Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé ako aspik, ale len polotuhé. Krok 3: Z mlieka, vajec, múky a štipky soli vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme Hermelíny a z oboch strán ich osmažíme. Krok 4: Na tanier nalejeme studenú jahodovú omáčku, na ňu položíme horúci smažený Hermelín a ihneď podávame.

Zveřejněno 24. 12. 2008

Poznámka autorky tejaja

Jahody sa dajú použiť aj mrazené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený Hermelín s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEwM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený Hermelín s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEwM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

No to je nádhera...:-p:-p

vybusná, je to trocha neobvyklé, ale výborné. Keď som to robila prvýkrát, tak to bolo z veľkého prebytku jahôd a potreby jesť ich aj inak ako ovocie alebo v koláči. A keď je dobrá kombinácia mäsa, broskyne a syra, tak aj kombinácia jahôd so syrom... fakt je to dobré, v lete úžasne ľahké jedlo, napriek tomu, že syr sa vypráža.

v mnichove predavaju predsmazene plesnove syry a v skatulke spolocne s nimi su v kelimkoch ovocne huste omacky. prvykrat som videla kombinaciu vyprazaneho hermelinu s ovocnym dzemom a kompotovanymi brusnicami, tesne po revolucii a myslela som, ze odpadnem ked mi to naservirovali...ta kombinacia mi prisla taka sialena, ze na znak trucu som to vonkoncom ani neochutnala, teraz vidim, ze som sa spravala ako debil. v tejajinom recepte ma prekvapilo to, ze to urobila opacne...omacku nepridala ako pikantnu pochutinu k syru, ale syr pridala ako pikantnu pochutinu k omacke.

:-O:-O:-O Tejajo, opět smekám :yes: Máš neotřelé kombinace, které mně fakt dostávají. Super !!! :-p:yes:

zajímavé...už mám v oblíbených, hermelíny s ovocem mám moc ráda

no já taky koukám:-O:-O

:-O:-O:-O

No vidíš ... super, borůvky mám taky - tak ještě s nimi a pak mišmaš - jé to bude dobrééé:-p:-p:yes: - škoda, že už nemám maliny a ostružiny.Ale i tak :yes:

Laďka, určite to pôjde, už som to robila aj s jahodami zmiešanými s černicami.:-D

Terezko, úplně jsi mě inspirovala, mrkla jsem se do špajzky a vedle tohoto receptíku udělám ještě jednou to samé, jen k jahodám přidám brusinky. Jít by to mělo:-p;-)

:-p:-p - úplně to vidím na Silvestr odpoledne :yes:

Tématické fráze:
smažený hermelín, jahodová omáčka, jahodová omáčka recept, jahodova omacka k masu, omáčka z jahod, recepta ze sýra, smaženy hermelin recept, hermelín s brusinkovou omáčkou, jahodová omáčka na maso, recept na smaženy hermelín, ovocné knedlíky s jahodovou omáčkou, recept na jahodovou omáčkou, jahodové omáčky, se sušenými jahodovými, hermelin s marmeladou, top recepta, smaženy hermelin s malinama, kokosove mlieko hermelin, brusinky-omáčka, smažen hermelín

Suroviny:
jahody, sýr hermelín, cukr želírovací, vejce, mouka hladká, mléko

Přidat fotografie receptu