Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z uzeného masa s brokolicí a cizrnou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HelgaHedus

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 499 kJ /
1 314 kcal
Bílkoviny126,32 g
Tuky59,72 g
Vláknina48,66 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 12 hodin před samotným vařením si namočíme do vody cizrnu, nejlépe přes noc. Vaří se pak ve stejné vodě zhruba 45 minut, před koncem varu vodu osolíme. Krok 2: Uzené nakrájíme na 4 díly, dáme do hrnce s vodou ( vody tolik, kolik chceme mít polévky ), přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme zhruba hodinu. Krok 3: Brokolici omyjeme, odkrojíme košťál a oddělíme růžičky. V polovině vaření dáme košťál a růžičky do hrnce k uzenému. Až je brokolice i maso měkké, stáhneme z plotny, vyndáme košťál, maso a tyčovým mixérem rozmixujeme v hrnci brokolici a cibuli. Krok 4: Vrátíme na sporák, přidáme zeleninový bujon ( dle chuti ), pepř a prolisovaný česnek. Krátce povaříme a pokud je polévka hodně řídká, zahustíme jíškou. Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Zveřejněno 16. 4. 2013

Poznámka autorky HelgaHedus

Maso do polévky nevracím, plním s ním pak například bramborové knedlíky :-)

Omlouvám se za fotky, ale neumím odfotit jídlo tak krásně jako ostatní :-(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z uzeného masa s brokolicí a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GX93

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z uzeného masa s brokolicí a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GX93

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes::-p

Dobrých poléveček není nikdy dost;-)Tahle se mi také líbí,mňam;-):yes:Heduš,z fotek si nic nedělej;-)Toto jsou stránky hlavně o vaření:-pFotky jsou samozřejmně vítány,aby měli všichni trošku představu,jak která bašta vypadá:-)Ať se Ti tady líbí a jsi v pohodě:-K:-K

Bibinka: Děkuji moc :-) Líbí se mi tady už dlouho, ale registovala jsem se teprve nedávno :-) Taky jsem se na Heduš včera koukala :-D Děkuji za bodíka, snad časem budu přispívat více. :-)

HelgaHedus:Heduš, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K Svým nickem jsi mi vyloudila úsměv na tváři-včera jsem se dívala v TV na Homolkovi a tam Helenka Růžičková hraje Heduš:-D
U nás je každá polévka vítaná, tak ti dávám 2.boda:yes:

spagetka: Ano, fotky jsou vlastnoruční, jde to vidět, já vím :-D :-8 Proto ta omluva :-)

Podobné polévečky u nás jedou (u nás by teda maso muselo zpět, ale to je detail:-D:-D:-D:-D):-p:yes:
Jen dotaz, foto je tvoje, že? Koukám na odrazy na fotce :-8:-8:-8

Tématické fráze:
brokolicová polévka s cizrnou, cizrna s brokolicí, cizrna s uzenym masem, recepty z uzeného masa, vaření uzeného masa, jak se dlouho vari moravske uzene maso, polévka s uzeného a brokolice, cizrnova polevka s brokolici, bramborové knedlíky s brokolicí a maso, polevka brokolicova s cizrnou, polévka uzená s brokolicí, cizrnová polévka s masem, polevka z uzeneho a.cizrny, jak se vari moravske uzene, brokolicová polévka s uzeným a cizrnou, uzené maso s brokolicí, uzené maso zapečené s brokolicí, cizrna brokolice, uzena polevka s cizrnou, brokolice s cizrnou

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, brokolice, cizrna, česnek, bujón zeleninový, pepř, sůl, voda, jíška světlá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu