Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí ragú na pivě

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 157 kJ /
277 kcal
Bílkoviny7,91 g
Tuky1,76 g
Vláknina16,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta. Krok 2: Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru. Asi po deseti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 3: Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme.

Zveřejněno 17. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Upraveno podle starého vydání časopisu Nejlepší recepty od Katky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ragú na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XX7o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ragú na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XX7o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Jitkas: Podle Vaší poznámky soudím, že žijete v Británii. tamní poměry neznám, ale např. v Nizozemí (jen přes kanál) se dá koupit několik značek černých či tmavých piv a nejsou nijak extra drahé. A dokonce i světlá piva jsou tam podstatně méně hořká, než je zvykem v Česku. Myslím, že jinde to nebude zásadně odlišné, určitě i v supermarketech najdete vhodné pivo.

Nikina:Tak to jsem moc ráda, my tenkrát taky;-) Děkuju za fotku a zprávičku:-K

1974andrea: Andrej moc jsme si pochutnali, s dovolením přidávám foto a zasloužený bodík :-)

1974andrea: včera jsem dělala, akorát vynechala rajče a přidala česnek. Černé pivo (a i bílé víno) používám často, neb máme strašně rádi chuť, kterou zanechá. Takže bod je jasný :yes:

Jitkas:Jitko, chuť se světlým pivem bude určitě značně rozdílná, světlé je hořké, ale to ty jistě víš;-)

Jinak díky všem za shlédnutí a okomentování receptu:-K

Já se picnu:-D:-D nestačím ani ukládat, natož zkoušet:-D:-D

Paul Sulc::-D:-D:-D dobrá rada nad zlato:-D:-D:-D

Paul Sulc: Nebojte, neberu to zas tak vazne, jsou jine problemy, ktere mi obcas rusi spanek. Recept se mi libi prave tim, ze to pivo se pouziva cerne a je tam zelenina, kterou mam moc rada. Pak prijdete Vy a poradite mi, abych tam dala svetle. Nerikejte, ze je to jedno. Tez to bude uplne o necem jinem, kdyz to podliji vinem. Taky neni jedno, zda bilym ci cervenym, jiste uznate. No a zeleninu (ktere mam dost a slusne kvality), mi vymenite za porek. Vazeny pane Sulc, ale ja chtela: "Kureci na cernem pivu se zeleninou" a Vy mi nabizite: "Kureci na svetlem pivu s porkem". Neco uplne jineho, ze? A nebojte, porek na skus uvarit umim, ale tech 20 min je dost, lepe 10 i mene.

:yes::-p:-K

Paul Sulc 20. 4. 2013 04:37
Jitkas: Vzacna damo, neberte ty recepty zase tak k smrti vazne. U naproste vetsiny z nich muzete vzajemne nahrazovat vino, pivo a vodu. Mate gulas a ted velky vynalezce jej udela misto vody z pivem. Nebo z vinem, cervene jako bile. Takze docela klidne tam dejte svetle pivo a nic se nestane. Jen budte trochu inovativni, zapomente jak ''varla maminka'' a trochu take premyslejte. A neco vam poradim: misto vselijake zeleniny tam na poslednich 15-20 minut dejte nakrajeny porek. Nejdrive zelene, za chvili bile. Pozor zt se nerozvari.

:-p vypadá to lahodně;-):-K:-K

Anna Kocikova: Anicko, muj problem je kvalita piva. Normalne, jako cerne pivo, dostanu Guiness, to ja nemohu ani pit, natoz pouzit na vareni. Je strasne silne a horke. Obcas se mi podari sehnat cerny Radegast, neptej se mi na cenu, neb je opravdu absurdni a ten pak pijeme jako "vzacny lek", do jidla bych ho urcite nedala. Prodavaji ho ve tretinkovych lahvickach, proste velka rarita a k dostani jen v obchode se specialnim pivem, typu pub a to jeste ne vzdy.

Jitkas:Jituš,toho piva do jídla nesmíš dát moc,nanejvýš cca 300ml,protože jinak je jídlo opravdu nahořklé(Nevím,jak u ostatních.To je pouze moje zkušenost):-)

Andri,opět další parádní a chutná bašta:-p:-K:yes:

1974andrea: Samozřejmě. Tvé recepty tam ještě nikdy nezklamaly;-)

:yes::yes::yes:;-)

krásný recept, Ty jsi prostě úžasná kuchařka, mám moc ráda Tvé recepty :yes::yes::-K

Tématické fráze:
kuřecí ragú, kuřecí ragú se zeleninou, kuřecí ragů recept, vepřové ragů na pivě, recept na kuřecí ragú, kuřecí maso na pivě, ragú recept, zeleninové ragú, vepřové ragú se zeleninou, kuřeci na pivu, kuřecí na pivě, recept na ragú, recepty kuřecí ragů, ragů na černém pivu, kuřeci maso na pivu, ragů na černém pivě, ragů na pivě, kuřeci ragu na na černém pivu, ragú z kuřecího masa, recept kuřecí ragů

Suroviny:
řízky kuřecí, fazolky zelené, slanina, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, pivo černé, smetana, mouka hladká, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu