Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 658 kJ / 6 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 442,12 g |
Tuky | 317,42 g |
Vláknina | 82,58 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 3,30 g |
Sůl | 7,64 g |
Sacharidy | 233,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl.
Krok 2: Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na dvou lžících másla. Přidáme kuličky pepře, bobkové listy a kolena a zprudka orestujeme.
Krok 3: Jakmile kolena ztmavnou, přidáme protlak a rozmarýn a ještě krátce orestujeme. Poté zalijeme vínem, přivedeme k varu, oheň stáhneme na a víno varem zredukujeme na polovinu.
Krok 4: Přidáme zbytek česneku a přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zavaříme.
Krok 5: Přiklopíme pokličkou a vložíme ho do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme 1 hodinu a 40 minut.
Krok 6: Upečené kolena vyjmeme z kastrolu a ponecháme na teplém místě. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a v původním hrnci na plotýnce na středním ohni zredukujeme témeř na konzistenci sirupu.
Krok 7: Očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme je na kostičky 0,5x0,5 cm a vložíme do omáčky. Vaříme ještě cca.10 minut na mírné ohni. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 8: Do omáčky vrátíme kolínka, aby se obalila omáčkou a prohřála. Podáváme s celerovou kaší.
Krok 9: Postup na celerovou kaši: V osolené vodě uvaříme neoloupané, pouze očištěné brambory. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Celer očistíme a nakrájíme ho na větší kostky 3x3 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.
Krok 10: V rendlíku orestujeme cibuli spolu s celerem zlehka na 2 lžících rozehřátého másla (restujeme pomalu na menším ohni cca. 20 minut, ne do tmavé barvy, jen aby celer změkl. Přidáme uvařené brambory, přilijeme mléko a osolíme. Přivedeme k varu a chvilku provaříme.
Krok 11: Stáhneme z ohně a propasírujeme, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. K pyré přilijeme smetanu, krátce povaříme na mírném ohni (stačí 2 minuty) a nakonec přidáme zbylé rozpuštěné máslo. Kaši vymícháme dohladka a případně dochutíme solí.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wlA
Moje poznámka
Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wlA
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehneci kolena,
jehněčí kolínko,
jehneci koleno,
jehneci koleno recept,
pečené jehněčí koleno,
jehněčí kolínko recept,
jehněčí na víně,
recepty jehněčí koleno,
koleno na vine,
jehněčí koleno na víně,
pecena jehneci kolinka,
jehneci kolinko vanek,
jehněčí vaněk,
recept na jehněčí koleno,
pečené kolínko na víně,
jehněčí koleno recept vaněk,
jehněčí kolínko pomalu pečené,
pečené jehněčí na víně,
pomalu pečené jehněčí kolínko,
jehněčí koleno na červenem vine
Suroviny:
koleno jehněčí,
máslo,
cibule,
česnek,
pepř černý,
bobkový list,
protlak rajčatový,
rozmarýn,
víno červené suché,
vývar drůbeží,
celer,
mrkev,
petržel,
sůl,
pepř,
celer,
cibule,
brambory,
máslo,
máslo,
mléko,
smetana 33%,
sůl
Komentáře (3)