Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy v kakaovopomerančovém polštářku z kefíru

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 130 kJ /
3 616 kcal
Bílkoviny62,54 g
Tuky147,06 g
Vláknina39,45 g
Cholesterol 44 mg
Sodík 268 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy490,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nastrouháme a pokapeme troškou pomerančové šťávy. Krok 2: Ve větší míse smícháme suroviny na světlé těsto a pečlivě vymícháme do hladka. Mělo by mít konzistenci jako na bublaninu. Krok 3: Polovinu těsta oddělíme do jiné nádoby, smícháme kakao a kefír, ochutíme pomerančovou šťávou a touto směsí obarvíme polovinu těsta. Pokud se nám zdá tmavé těsto málo sladké, můžeme dosladit (kakao trochu sladkosti sebere). Krok 4: Do světlého těsta vmícháme jablka. Troubu si předehřejeme na 200°C. Na pekáč vyložený pečicím papírem rozprostřeme nejprve polovinu světlého těsta s jablky, na to vrstvu tmavého těsta opět světlé těsto a skončíme tmavým těstem. Rozetřeme, těsta se spojí v takové mramorování. Krok 5: Upečeme v troubě na 160°C cca 30 minut, ale vždy respektujeme vlastní troubu (já musím péci na 2. příčce shora a jen na 160°C, jinak bych to spálila).

Zveřejněno 20. 4. 2013

Poznámka autorky spagetka

Inspirací mi byl recept na těsto od Ivulinky, který přidávám do podobných

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy v kakaovopomerančovém polštářku z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXQj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy v kakaovopomerančovém polštářku z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXQj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

marepavla: Děkuji :-K

Tyyyy jooo vypadá krásně.

Tak jsem upekla a já fakt nesnáším loupat a strouhat jablka a loupání pomerančů. ALE buchta je taaaaaaak dooobraaaa, že to přežiju a budu rozhodně péct zase :-) je vláčná, mokrá výborný

:-O:yes::yes:

Jana Remkova: Dík:-K

spagetka: Je moc dobrý, jen nevím, nechybí tam do těsta vejce?

:yes::-p:-K

Díky a upečte :-K:-K:-K

:-p:yes: moc pěkné:-K

Moc pěkný recept a veeelmi zdařilé foto:-K;-):yes::yes::-)

tejaja: Terezko, je opravdu štavnatý, vůbec to není žádná "dusivka"

Pekný koláč, musí byť aj fajn šťavnatý :yes:;-)

Děkuji vám moc:-K:-K, je to výborné, určitě udělejte :yes::yes:

Vypadá to skvěle... zítra vyzkouším :-p:-K:yes:

Řezy vypadají chutně :-) Hned letím koupit do obchodu jablíčka ! :-)

Vypadá to hezky :yes::yes::-p,máš bodík

:yes::-p:-K

Tématické fráze:
pečení z kefíru, jablečný koláč z kefíru, kefirove řezy s jablky, kefír jablka, pečení s z kefíru, pečení s kefíru, jablečny koláč kefir, kefírové řezy s s jablky, dia jablečné řezy, podmáslí nebo kefír, peceni kefirove rezy, kefírov jablk, kefírová jablečná, recept jablečná kefírová, recepty sladkosti z kefíru, kefir recepty, jablečný moučník z kefíru, sladkost z kefíru, kefírové řezy s jablky dia, řezy s kefírem a jablky

Suroviny:
kefír, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, cukr, kakao, kefír, pomeranče, jablko,

Přidat fotografie receptu