Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 929 kJ / 5 719 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,51 g |
Tuky | 281,26 g |
Vláknina | 55,30 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 3,74 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 676,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme s cukrem, skořicí a šťávou z citronu. Oddělíme bílky od žloutků. Mouku smícháme se sodou.
Krok 2: Žloutky ve šlehači vyšleháme s cukrem, olejem, vodou a rumovou trestí do pěnové konzistence. Postupně přisypáváme mouku se sodou a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 3: V druhé misce smícháme čerstvě umletý mák s Carem a cukrem. Přidáme cca 1/3 vyšlehaného těsta a vše dobře zamícháme.
Krok 4: Jablka,která jsme podusili s cukrem, skořicí a šťávou z citronu rozložíme na pečící papír na plechu, který jsme potřeli máslem.
Krok 5: Na jablečnou směs nalijeme makové těsto a na něj pak nalijeme zbytek ušlehaného těsta. Do těsta pak vložíme kousky nakrájených jahod.
Krok 6: Pečeme na 160 stupňů po dobu cca 40-45 minut.
Krok 7: Po vychladnutí vyklopíme (jablka jsou pak nahoře) a potřeme čokoládovou polevou. Zdobíme kiwi nebo jahodami nebo plátky jablek.
Zveřejněno 21. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovo- jablečný moučník s jahodami a kiwi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGZg
Moje poznámka
Makovo- jablečný moučník s jahodami a kiwi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGZg
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 30 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
makovo jablečná buchta,
moučník s jahodama,
moučník s jahodami,
makovo-jablečná buchta,
mail kiwi.pl loc:cz,
moučníky s jahodami,
makové moučníky,
makovo jablečný dezert,
moučníky s jahodama,
makové řezy s jahodami,
recepty na moučníky s jahodami,
jablecny moucnik,
makovojablecna bábovka recept,
makovojablečná buchta,
makovo jablečná kolace bez oleje,
kiwi a banan buchta s jablky,
jablečné moučníky s mákem,
jahodové moučníky,
makovojablečný moučník,
jahodove moucniky recepty
Suroviny:
jablko,
kiwi,
jahody,
cukr krupice,
caro,
olej,
skořice,
šťáva citronová,
tresť rumová,
mouka polohrubá,
mák mletý,
vejce,
soda jedlá,
čokoláda,
jahody,
kiwi,
máslo
Komentáře (8)