Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlová kaše

Hledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích. Tato kaše s ovocem a tvarohem, posypaná mandlemi, je rychlou a chutnou dobrotou.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 833 kJ /
1 155 kcal
Bílkoviny31,88 g
Tuky17,85 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy203,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly 3x spaříme, aby nebyly nahořklé. Krok 2: Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a přidáme mléko. Krok 3: Vaříme 10 minut, poté přidáme nakrájený banán a nahrubo nastrouhané jablíčko. Krok 4: Po 5-10 minutách už by kaše měla být hustá. Do kaše zamícháme rozinky. Krok 5: Dáme na talíř, posypeme skořicí, nastrouhaným tvarohem a nasekanými ořechy. Krok 6: Upozorňuji, že kaše je velmi málo sladká, takže pokud máte radši sladší snídaně, doslaďte javorovým sirupem či oblíbeným sladem, případně můžete i medem.

TIP: Nejlepší recepty na sladké kaše

Zveřejněno 22. 4. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lk81

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lk81

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Kaši jsem dnes dělala a byla opravdu moc dobrá.

Vařím tuto kaši sobě i manželovi. Je diabetik. Máme ji rádi.

:-):yes::-K

Určitě uvařím:yes:Dost často vzpomínám na jáhlovou kaši se zelím,vařila mně ji o prázdninách babička,když jsem byla malá,občas na ni mám chuť,ale už se nemám koho zeptat jak se vaří;-(,bylo to fakt moc dobré a hlavně chutné,zelí bylo takové křupavé,nasládlé,prostě mňamka.

katerina515: Samozřejmě můžete ;-) já používám ovesné, protože kravské nepijeme.

Také vařím - ale jen s obyč.mlékem a často děláme jáhlový nákyp. :-* Je mnohem lepší než rýžový a děti ho zbožňují. :yes:

můžu místo sušeného mléka a vody dát normální mléko? děkuji za radu jinak super receptík určitě vyzkouším :yes::yes::yes:

Fajn receptík, líbí se mi:yes::yes:

:yes::yes:+2

Jáhlovou kaši dělám dost často, jáhly pro diabetiky jsou skvělé. Dávám skořicki - taky snižuje cukr. Ale zkusím podle tebe, líbí :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
jáhlová kaše, jahlová kaše na sladko, jáhlová kaše recept, jáhlová kaše pro děti, recept na jahlovou kaši, jáhly recepty, recept jáhlová kaše, jáhlová kaše recepty, recepty jáhlová kaše, jáhlová kaše pro kojence, kaše jáhlová, jáhlová kaše sladká, sladká jahlová kaše, jak se vaří jahly, jáhlová kaše-recepty, jáhlová kaše se skořicí, jáhlová, jak uvarit jahlovou kasi, jak se vaří jáhlová kaše, jahly recept

Suroviny:
jáhly, mléko obilné, voda, jablko, banán, tvaroh, rozinky, mandle, skořice

Přidat fotografie receptu