Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný bůček - Pantůček

Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a bůček, nakrájený na tenké plátky na krajíčku čerstvého chleba, nebude mít chybu.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min + několik dní odležení v chladničce

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, + několik dní odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 706 kJ /
4 710 kcal
Bílkoviny200,99 g
Tuky301,18 g
Vláknina131,74 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 10,08 g
Sůl24,25 g
Sacharidy283,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček vaříme se lžičkou soli, bobkovým listem, celým pepřem a česnekem zhruba hodinu. Krok 2: Mezitím připravíme směs: prolisovaný česnek utřeme se solí a přidáme vše ostatní. Krok 3: Ještě teplý bůček potřeme směsí ze všech stran a ihned zabalíme do alobalu. Krok 4: Po vychladnutí dáme do chladničky na pár dní uležet. Krok 5: Krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem.

TIP: Bůček s křupavou kůží

Zveřejněno 27. 12. 2008

Poznámka autorky Merylas

Sůl a koření můžeme upravit podle své chuti. Dala jsem 1 lžičku soli při vaření a 1 lžičku do směsi, ale malinko bych příště při vaření přisolila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček - Pantůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82ng

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček - Pantůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82ng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Recept znám a je moc dobrý a hlavně opravdu chutná!

alenanedved: Je to už pěkně starý recept, který se šířil všude možně. Třeba i v menších úpravách. ;-)

:-p:-p také ho takto dělám :-p:-p:-K:yes:

Dělám podobně,tak jsem nepřidávala nový recept.Vařím maso zrovna s mrkví,petrželkou a cibulí.Tak nám zbyde ještě supr polívka;-).Posílám bodík:yes:

:yes::yes::yes::yes:

Tento recept znám a je to moc dobré,nemá to chybu dávím bodík.:yes::yes:

mám uloženo tohle někdy udělám už teď mám na to hroznou chuť :-p:-p:yes:

Světlano :yes: Jsem ráda, že jsi přidala fotku ;-) Raději nahlížím do jiných talířů, než do svých :-D

Svetlana: Pantůček je fešák:yes::yes::-D

...dovolila jsem si vložit taky fotku...je ze švédského stolu z narozeninové oslavy...zkuste "to" na Silvestra...je to mňamka...

Jo,jo,taky tohle milujeme:-p:-p:-!

Jani, jak píše Amira, je to jedna až jedna a půl lžičky ;-) V původním receptu není psáno kolik soli, tak jsem dávala tak nějak podle úvahy. Ale příště bych dala tu jednu a půl při vaření a jednu do směsky. A toho koření jsem dávala zarovnanou lžičku. Chce to poprvé vyzkoušet a jestli zachutná, tak příště si už koření, česnek a sůl upravit podle své chuti. A taky se mi třeba líbí varianta, co popsala Špagetka, je použito takové naše tradiční koření. Chce to vyzkoušet, každému třeba nemusí chutnat A jestli připravuješ na Silvestra, tak to je tak akorát :-D

Amira díky moc, jsem si říkala, že 11 lžiček je hodně!:-)

To Jana: 1-11/2 lžičky soli, to, myslím, bude jedna až jedna a půl lžičky.

Merylas, já jdu na to, byl by na Silvestra, že?:-p Jen prosím tě, píšeš o jedné lžičce a není mi jasné 1- 11/2 lžičky soli:-/ krásně to tady popisuješ, prosím tě, zasvěť kuchařskou kolegyni mdlého rozumu!:-)):-D Díky předem, zatím jdu vytáhnout ten bůček z mražáku!;-)

:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
nakladani masa na uzeni, nakládání bůčku na uzení, vařený bůček, nakládání bůčku, bůček, nakládání masa na gril, uzení bůčku recept, recepty bůček, bůček v alobalu, buček vařený, jak udit bůček, nalozeny bucek, udíme bůček, recept na uzení bůčku, uzení masa nakládání, uzení bůčku, postup nakládání masa při uzení, marinovaný bůček, nakládání masa, jak upravit bůček

Suroviny:
bůček, sůl, bobkový list, pepř celý, česnek, sůl, česnek, koření kari, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření grilovací, omáčka worcesterová, tabasco

Přidat fotografie receptu