Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice 2

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

andy.333

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie399 kJ /
95 kcal
Bílkoviny2,57 g
Tuky3,14 g
Vláknina6,13 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy12,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Obojí osmažíme, přidáme sladkou papriku a promícháme. Krok 2: Potom přidáme omyté kuře (nebo kuřecí stehna), zalijeme vodou a vaříme do měkka. Krok 3: Když je kuře hotové, tak jej vytáhneme, necháme zchladit a obereme, ať máme maso do omáčky. Krok 4: Omáčku rozmixujeme, přidáme sladkou smetanu, ochutíme, zahustíme a chvilku povaříme. Krok 5: Nakonec do omáčky dáme 1 lžíci zakysané smetany (úplně nakonec, když už omáčku nevaříme) a vrátíme do hrnce maso.

Zveřejněno 25. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgO4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgO4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Výborné i bez zakysané smetany na konci...

Dnes již s fotkou. Takovou ji máme nejraději :yes::-)

Orion1: Ak máte cuketu radi nič sa nestane, ak ju pridáte. Má neutrálnu chuť a preberie chuť omáčky. Bude to kura na paprike s cuketou :-)

Nezkoušel někdo pridat i cuketu? Mám ji tolik že nevím co s ni

Když napíšeš úplně na konec zakysanku - napiš proč na konec

Takto omáčku vařím už léta, jen bez petržele. Vždy chci přidat fotku, ale nestíhám fotit. Ale doporučuji tuto variantu :yes::-)

přesně takhle děláme kuře na paprice po generace. Je to opravdu na způsob svíčkové, mrkvička ji i zahustí, tak není třeba zahuštovat moukou. Když mám, tak přidám i rajče, barvička je pak ještě červěnější. :yes:

Kvetinka: Se svíčkovou to má společnou jen cibuli, mrkev, petržel, sůl, divoké koření a smetanu. Jinak fakt nic, je to jiné, něco je tam oproti svíčkové navíc a něco by chybělo, ale je to moc dobré jídlo. Nápad s rajčátkem se mi zdá moc dobrý. :-K

Teda nevím ale vedle názvu a obrázku je uveden recept pravděpodobně na nějaký koláč s kakaem, nevím jak je to možné, to by asi na paprice nebylo ...

Moc děkuji za receptík. Příští vkíkend skusíme.:yes::yes::-)

:yes::yes::yes::yes::yes::yes: Je to užasná mňamka děkuji za super receptík

Při mémm pobytu v Austrálii se mi zastesklo po výborné České kuchyni. Rozhodla jsem se pro tento recept doplněný domácími nočky viz:file:///C:/Users/Owner/Downloads/Recepty/Dobr%C3%A9%20bramborov%C3%A9%20knedl%C3%ADky%20-%20podrobn%C4%9B%20-%20Top%20Recepty.cz.htm
Naprosto vynikající, děkuji:yes:

moc pěkné foto:yes::yes:

Pro velký úspěch jsem dnes opět vařila:yes:dávám další foto;-)pokud nevadí:-?:-?

Elizy komentář mě tak nalákal, že až budu příště dělat slepici na paprice, dám do základu i mrkev a petržel :-)

rihana:také dělám spíš slepici na paprice,máme jí radši:-)):-))ale dnes byli kuřecí stehna:-)):-)):-))

Eliza:ELI je to fakt moc dobré;-)oběd je na zítra,ale to víš,že vzorek byl:-)):-)):-))

Ta musí být fakt perfektní, vyzkouším. Jen se přiznám, že mám na paprice raději slepici než kuře. Asi to bude tím slepičím vývarem. Takže bude slepice na paprice 2.

savlinka: To je podle mě množstvím použité papriky a i každá mrkvička má rozdílnou barvu. A hladkou omáčku jsem měla zřejmě proto, že jsem ji zaprášila moukou...a dlouho vařila. Ale myslím, že si pochutnáte (nebo pochutnali)...;-)

Eli právě jsem jí dovařila..chuťově je to jak svíčková:-)):yes:jen jí nemám ták krásně červenou jako ty:-//

milujeme kuře na paprice a tato varianta je opravdu skvělá :yes::-D
Elizo: krásné foto:yes:;-)

ELI:yes::yes::yes:určitě někdy uvařím..ta barvička té omáčky je:yes::yes::yes::yes::yes:

danielle72: Je opravdu vynikající:-p

Eliza: Tak to také vyzkouším;-) Ta omáčka na Tvé fotce má i takovou krásně hebkou konzistenci:yes::yes::yes:.

Díky za úplně skvělý recept, myslím, že lepší kuře na paprice jsem ještě nevyrobila a to jsem si myslela, jak je to moje doposavadní dokonalé...;-) Jen jsem ve fázi přidání papriky základ trochu zasypala hladkou moukou, aby omáčka byla ve výsledku akorát hustá a vázala se na knedlíky.
Vychytávka s mrkvičkou a petrželí je luxusní. :-p Přidávám fotky a bod, samozřejmě.:-)

My kure na paprice milujeme:) ja jen na masle osmahnu cibulku, pak tam pridam kureci stehna,osolim a orestuji pak zasypu paprikou atd ... :-p mrkvicku tam nedavam,ale urcite
zkusim:-):yes:

Tématické fráze:
kure na paprice, recept na kuře na paprice, kuře na paprice recept, top recepty kuře na paprice, luxusní kuře na paprice, recepty kuře na paprice, kuřecí na paprice, recept na kuřecí paprikáš, recept kuře na paprice, kure na paprice top recept, kuřecí paprikáš recept, kure na pap, top recept kuře na paprice, kure na paprice 2, kuřena paprice, kuře na paprice mrkev, kuře recepty, recepty na kuře na paprice, kuře na paprice top recepty, skvělé kuře na paprice

Suroviny:
mrkev, cibule, petržel, paprika sušená sladká, kuře, smetana sladká, smetana zakysaná, sůl, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu