Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi

Upéct dobrou roládu není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Doplňte ji výborným krémem - ať již s oříšky, nebo s pečenými kaštany. Nezapomeňte vložit také ovoce a zavinutou roládu dozdobit i na povrchu.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 543 kJ /
4 193 kcal
Bílkoviny58,39 g
Tuky295,71 g
Vláknina19,10 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 2,09 g
Sůl0,90 g
Sacharidy314,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky a cukr utřeme (nebo ušleháme ve šlehači) na hladký krém, do kterého přidáváme mouku s kokosem a jedlou sodou, až se vše promísí. Přimícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků a promíchané těsto nalijeme na pečící papír, který jsme předem vysypali strouhaným kokosem (nebo mletými oříšky). Krok 3: Pečeme po dobu 18-20 minut do zrůžovení korpusu. Upečený plát zavineme i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Krok 4: Uvaříme podle návodu vanilkový pudink, nebo Krém Amyl (podobný pudinku). Když jej uvaříme, posypeme pudink na povrchu moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil škraloup. Krok 5: Změklé máslo ušleháme a postupně přidáváme vychladlý pudink, mleté oříšky nebo umleté pečené kaštany a med. Krok 6: Srolovaný a vychladlý plát rozbalíme, odstraníme pečící papír a potřeme asi 2/3 ušlehaného krému. Poklademe pokrájenými, okapanými broskvemi, kousky kiwi a opět vše pěkně zarolujeme. Upravíme na talíř a potřeme zbylou částí krému, do které jsme zamíchali kakao. Nakonec roládu poklademe ovocem a posypeme nastrouhanou čokoládou - Margotkou. Krok 7: Můžeme také použít místo krému pro změnu ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, kam přidáme i ostatní suroviny, tak jak jsou napsané v surovinách.

TIP: Časté chyby při přípravě piškotové rolády

Zveřejněno 27. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1nD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1nD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Všem děkuji;-):-K

Jana Remkova: však víš, jak to bylo- mamča ležela a přála si je dokola, dnes už začíná chodit, smekám před ní, je jí 82 let a krček zlomený vyléčila, zabojovala, tak snad pomohly i rolády;-):-K

Ty ses rozjela s těma roládama!!!:-D

:-*:-p

pipre:;-)

Další hezká roládka:yes:+3

Tématické fráze:
piskotova rolada, piškotová roláda s ovocem, piškotová roláda recept, mail kiwi.pl loc:cz, pečeme s oříšky, recept na piškotovou roládu, rolada s broskví, roláda, roláda s oříšky, rolada s broskvemi, kiwi recepty, piškotová roláda recepty, piskotova rolada po lzickach, pečená piškotová roláda, piskotova rolada s merunkami, pecena rolada s ovocem, babicovy recepty z 27.4.2013, babicovy dobroty 27.4.2013, piskotove oriskove rolády, krém do piškotové rolády

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, kokos strouhaný, soda jedlá, kokos strouhaný, máslo, pudink vanilkový, mléko, cukr, med, mandle mleté, broskve, kiwi, čokoláda margot, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu