Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavináče od Labe

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Středně náročný

Doba přípravy 10080 min Doba přípravy: 10080 min

10080 min (10080 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 677 kJ /
640 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,01 g
Sůl50,00 g
Sacharidy160,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň odstranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik do vařící vody, vyjmout. Krok 2: Všechny takto upravené filety rozložit kůží dolů, osolit, opepřit, přidat hromádku kysaného zelí, pár koleček cibule. Pevně zamotat, spíchnout párátky. Krok 3: Naskládat do sklenice, proložit ještě cibulí a zelím, zalít vlažným nálevem, aby byly potopené. Uložit do chladu. Za 5 dnů by měly být připravené k podávání, já jsem čekala raději 10 dnů.

Zveřejněno 28. 4. 2013

Poznámka autorky Alexiss

Recept jsem získala od rybáře, jehož jméno neznám, na procházce kolem Labe v Nymburce. Můj milý rybář právě přinesl 4 střední cejny, zkusila jsem to tedy a poctivě čekala 10 dní, abych se mohla s klidným svědomím o recept podělit a "nekázat tu bludy".

Tedy: nejsou samozřejmě jako kupované zavináče, protože mořské ryby jsou prostě jiné, ale jsou dobré. Zkusím použít i na rybí salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavináče od Labe

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YY0A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavináče od Labe

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YY0A

Marie

Komentáře (9)

Jsem od včera v naději. Mám svinuté tři cejny, po pěti dnech v solné vodě jsme je včera sfiletli, uvařila jsem nálev, svinula cejnky a teď musím 2 až dny čekat na zázrak.
Psala jsem o tom včera na: diviznacka.blog.cz/1308/tvorime-zavinace. Přesto by se na tu hrubou práci nějaký zručný rybář šikl...:-D
Ty máš tak pěkný smajlíky, jedna radost :-)

Moc děkuji za kladné ohlasy a bodíky. :-8
Byla jsem v pokušení napsat, že rybáře občas na chvíli zapůjčím, ale nebudu se rouhat. :-));-)

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

To se mi líbí:-p:yes:

Nádhera jen kde sehnat toho rybáře:-8;-):yes::yes:

Krásné:yes:....dala bych si:-p....jen ten rybář mi jaksi chybí...:-)):yes::-D ale bodíka ti za to posílám:yes::yes::yes:

Hmmmm, milý rybář by se mi taky šiknul, ale zkusím ukecat zeťáka :-D:-D:-p:yes::yes:

Dávám bod a ukladam:yes:

Ó, tak tohle je velká krása :yes::yes: Jen ten šikovný rybář mi chybí ;-):-8

Tématické fráze:
zavináč, zavinače, zavináče z cejnů, příprava zavináčů, domácí zavináče recept a videorecept, diviznačka, zavináče z mořských ryb, recept na zavináče, rybi zavinače, zavináč recept, zavinače recept, zavinače se zelím, zavinače z cejna, zavináče-příprava, jak udelat zavinače, ryby labe, rybý zavinače, recept na domácí zavináče z cejnů, yavinac, zavinace z bilych ryb

Suroviny:
ryba čerstvá, zelí kysané, cibule, pepř mletý, sůl, ocet, voda, sůl, cukr, bobkový list, pepř celý, koriandr,

Přidat fotografie receptu