Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 420 kJ /
1 534 kcal
Bílkoviny106,19 g
Tuky103,25 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 612 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy28,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra omyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na větší plátky, po stranách nařízneme a opepříme. Posypeme lístky libečku nebo estragonu a vložíme do nádoby, přidáme sušenou chilli papričku a potřeme většinou oleje. Krok 2: Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Zprudka opékáme na rozpálené pánvi z obou stran doměkka. Ke konci restování přidáme opéci plátky anglické slaniny. Krok 3: V menším kastrůlku přivedeme k varu pokrájenou šalotku s vínem a vaříme do doby, než se víno zredukuje na polovinu. Vmícháme hrubozrnou hořčici, posekané bylinky. Krok 4: Nádobu s vínem stáhneme stranou a postupně vmícháváme do nádoby tuk, utřený se žloutky. Dochutíme solí a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Krok 5: Orestovaná játra se slaninou, přelijeme jemným, vinným přelivem a podáváme je s opečeným bramborem nebo hranolky.

Zveřejněno 28. 4. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Velmi dobrá příloha je zelený chřest, povařený s vodou, cukrem a citronovou šťávou, ale tentokrát jsem ho doma neměla. Takže jsem dala jen barevnou zeleninovou přílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v47

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v47

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

díky všem:-K

Jana Remkova:;-)

Já ráda játra, ale Láďa nerad játra:-D:-D. Aby to šlak trefil, co?:-D. Každopádně, já bych nepohrdla. :yes:

Já bych si pochutnala:yes::yes:

zizala: škoda;-) dělám jednou za čas, u nás zase manžel má rád, já spíše ta drůběží játra, ale stím přelivem jsou prima:-K

To je pěkný recept:yes: Bohužel u nás nerealizovatelný, protože rodina nejí žádné vnitřnosti, ale já bych si pochutnala:-p

Tématické fráze:
restovaná játra, veprova jatra na vine, restovaná játra po anglicku, restovaná šalotka, restovaná vepřová játra, vepřová jatra, restovaná veprova játra recepty, anglická restovaná játra, restovaná vepřová játra s anglickou slaninou, vepřová játra recepty, vepřová játra recept, recepty- vepřové restované játra, restovaná vepřová játra s hranolky, restovaná vepřová játra s fazolkami, restovaná játra s rýží, restovana kureci jatra s chilli, recept na játra s přelivem, restovaná vepřová játra se anglickou slaninou, restovane jatra s hranolkama fotografie, vepřová játra s hranolky

Suroviny:
játra vepřová, hořčice hrubozrnná, chilli paprika sušená, olej olivový, pepř, sůl, libeček, cibule šalotka, víno bílé, žloutek, máslo, slanina anglická

Přidat fotografie receptu