Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný bramborový salát

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucka22

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 956 kJ /
1 663 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky180,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,50 g
Sacharidy6,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a dáme vařit, dokud nezměknou. Krok 2: Moravanku přecedíme do menšího kastrůlku a do nálevu vložíme kostku hovězího Masoxu, lžičku cukru a povaříme, aby se vše rozpustilo (nálev musí být sladký). Přidáme špetku soli a pepře. Krok 3: Poté do nálevu přidáme zeleninu z Moravanky a na drobno nakrájenou cibulku. Necháme vychladnout. Krok 4: Když je nálev vlažný, vlijeme na nakrájené brambory a vše promícháme (nejlépe rukou). Krok 5: Necháme přes noc v lednici a druhý den před podáváním přidáme majonézu a opět promícháme.

Zveřejněno 2. 5. 2013

Poznámka autorky Lucka22

Salát je vhodný k smaženým řízkům nebo k smaženému vánočnímu kapru :) Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgJv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgJv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

super salát, také tak dělávám:yes::yes:

Edvard Kuchař 30. 6. 2013 19:20
Proč dáváte do bramborového salátu masox?! :-O:-O:-O Tady budou některý kuchařky za chvíli ten masox dávat snad i do buchet :-((:no:

Tak jsme dnes uvařila tento výborný salátek:yes:dovolui si dát foto;-)

Eli ukádám a brzo udělám:yes::yes:

Měla jsem dnes na programu bramborový salát, tak jsem ho zkusila podle tohoto receptu, pokud mě paměť neklame, tak s Moravankou poprvé... Je moc dobrý, poslala jsem bod a fotky.;-):-K

Dajda: Aha:yes::yes::yes::yes::yes:

jarda Kadic: Já dělám bramborový salát na několik způsobů, ale nejraději mám zeleninový bez vajec a salámu, spojený napůl majonézou a napůl bílým jogurtem Activia. Dávám tam kromě brambor kyselé okurky, cibuli, vařenou mrkev (lze i celer), případně sterilovaný hrášek nebo kukuřici, a KOSTIČKY JABLEK. Ideální jsou právě ta nakyslejší. :-p

hosta:dělám to stejně jako ty, ale přidávám ještě špek nakrájený na kostičky a vyškvařený;-) Máme tento salát radši než s majonézou;-)

jarda Kadic: Já s jablkem dělám vlašák ;-)

jarda Kadic: Jinak,já nejsem žádný “Geňa“,dávám brambory, sůl,plnotučnou, horčici, salám, cibuli a okurku strouhám,místo Majolky® lehkou Tatarku a vajíčka natvrdo, trošku cukru..Na závěr nastrouham menší syrovou mrkev.Salám nestrouhám,to jsem jen blbě napsal.:-D:-D

jarda Kadic:Někde,už nevím kde jsem měl salát,v kterém byla na maličké kousky nakrájená nakyslá jablíčka,nebylo to špatné,neděláte někde:-?;-)

hosta: Jak říkám,zkusit se má všechno,někdy jednoduchý recept je lepší než složitý,se spoustu surovin:yes::yes: ale v tom Lipsku to okolo nějakého tuku ani omylem neprošlo:-D:-D ještě dnes se “šklebím:-D:-D

jarda Kadic: já ho taky miluju, naučila jsem se podle knížky herečky paní Šejbalové "Vaříme na chatě". Uvařené oloupané a nakrájené brambory se posolí, vmíchá pokrájená cibule a zalejí se vodou s octem, zavře poklice. Po osmažení řízků slila "horní" tuk /olej, sádlo/ - nepřepálený (já raději používám nový) a osmažila na něm zbytek vajíčka po obalování na omeletu, tu natrhala dvěma vidličkama a i s horkým olejem vlila do brambor. Zkus to, je to suprový salát, ta cibulka v horku "spejchne", brambory kyselost natáhnou atd..

magdalenka: Tak to bude oooooooon:-!:-!:-)):-)):-)):-)):-)):-))

jarda Kadic: robila ho tak aj moja mamka kedysi (zemiaky, cibuľa a kyslá voda) a z duše som ho neznášala...:-D

magdalenka: Magdi, nápadně mě to připomíná ten salát u “hodných“ Němců,ale tam to fakt byla snad jen cibule s kyselou vodou:-D:-D:-D;-)

Popravdě,neumím si představit,že bych vařila brambory na salát bez slupky,a už vůbec bych tento recept tak nenazvala,ale každému chutná něco jiného,já vím...o masoxu memluvě,ale to je můj názor...

jarda Kadic: Jaroušku a čo tento ?http://www.toprecepty.cz/recept/32620-plaveny-sala...

Dajda: Každý/á máme doma recept na ten“nej“ salát,já samozřejmě taky.Ale ukládám si všechny,co kdo napíše, protože se dělají na X způsobů.A když někde jsem,tak si ho občas dám.“Nejlepší“ jsem měl v bývalé NDR,to byly brambory s cibulí a kyselou vodou.A jeden zajímavý v Dortmundu a mám takové tušení,že to bylo něco takového,jak popisuješ .Bylo to i celkem dobré:-)):-)):-)):-))

Marsi Mesi: Ano, to je typický rakouský nebo bavorský bramborový salát. Taky ho občas dělám. Ještě se přidává olej. Vývar by brambory měly "vypít". Správně by se asi měl dávat pravý, ale kdo by se vařil s vývarem kvůli salátu. V tady uvedeném receptu mi ten masox připadá už zbytečný, je tam spousta jiných chutí. Mám recept na těstovinový salát s Moravankou, a ten je opravdu super. ;-)

iris: :-D:-D:-D

Marsi Mesi:Jojo, ten dělá tchyně a já ho taky několikrát dělala, je moc dobrej, jen tam přidávám trochu hořčice:-p

Znám ještě jeden salát, kde se přidává vývar a dokonce z bujónové kostky, ale pak se tam dá jen cibule a trochu octa a bez majonézy. Dělávalo se to ve Znojmě a prý to byl nějaký vídeňský či co...ale dobrý:-))

Já pro změnu zase uvařené a nakrájené brambory do salátu nejprve osolím, pak je přeliji rozškvařenou uzenou slaninkou, ony natáhnou tu vůni i trošku tuku, pak se tam může dát i méně majonézy a je velmi dobrý.
Dovolím si přidat odkaz:
http://www.toprecepty.cz/recept/9274-bramborovy-sa...

Existuje jeden bramborovy salat, jmenem Parmentier, brambory e vari ve slupce a jako tady se pridava vyvar (pravy, ne z masoxu) a dalsi. Delam obcas, je vyborny.

Do bramborového salátu by mne masox dát nenapadlo:-O,ale každý podle svého;-)

senky:Také děláš chyby tak nepoučuj

Lucka22: V chuti je veľký rozdiel, či zemiaky sú uvarené v šupke alebo nie. Tú chuť poznám, takže na šalát nikdy nie lúpané.;-)
A já to míchám vařečkou, možná proto míchám s "i" ;-)

Masox do salátu si nedovedu představit:-/ ale když to někomu nevadí a chutná, tak ať;-):-):-) míchání rukou mi nevadí, ve vaničce už jsem na míchání salátu i ruce použila:-p:-) vadí mi v jednoduchém popisu, do očí bijící, hrubé chyby:-((:-!

Jana Remkova: Recept mám od tchýně a můžu říct, že je výborný. Ostatně ho nikomu nevnucuji ;-)možná by to chtělo vyzkoušet a teprve pak se divit ;-) salát dělám pouze pro dva lidi, tak si pár brambor před vařením rovnou oloupu a pak už s tím neztrácím čas.

Tématické fráze:
rakouský bramborový salát, pravý rakouský bramborový salát, rakouský bramborový salát recept, bramborový salát s moravankou, recept na rakouský bramborový salát, recept na rakouský bramborový salát, bramborovy salat rakousky, bramborový salát s bílým jogurtem, pravy bramborovy salat, rakouský salát, bramborový salát, dětský bramborový salát, k čemu bramborový salát, recept na bramborový salát s moravankou, vlazny bramborovy salat, brambory ve slupce na salát, bramborovy salat rakousko, rakousky zeleninovy salat, recept bramborový salát rakousko, bramborový salát recept

Suroviny:
moravanka, masox hovězí, cukr krupice, sůl, pepř, majonéza, cibulka, brambory

Přidat fotografie receptu