Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorová buchta a la brownies

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Claire2113 Claire2113

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 061 kJ /
3 361 kcal
Bílkoviny68,41 g
Tuky162,30 g
Vláknina17,63 g
Cholesterol 970 mg
Sodík 428 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy397,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko. Krok 2: Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Krok 3: Těsto přesuňte do formy 20x25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt. Krok 4: Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.

Zveřejněno 4. 5. 2013

Poznámka autorky Claire2113

Recept pochází z http://www.apetitonline.cz/recepty/5944-mramorova-...

Buchta byla opravdu výtečná, "šťavnatá".

Pozor! Když budete zkoušet špejlí, zda je už buchta dobře upečená, vždy zůstane trochu na špejli - u těst na brownies je tomu tak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová buchta a la brownies

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKJ4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová buchta a la brownies

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKJ4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ja davam normalne na vareni, s biopomerancem mám take problém ho sehnat, nevite nekdo?

smuclerka: Já místo bio pomerančů kupuji sušenou pomerančovou kůru, občas ji mají v prodejnách se zdravou výživou a někdy i v supermarketech. Tmavá čokoláda určitě může být Orion, ale lepší je třeba 70% z Lidlu, tam ji nemají tak drahou a je dobrá;-)

Můžete mi prosím poradit, kde seženu biopomeranč? A tmavá čokoláda - může být ta "na vaření" od Orionu? Děkuji.

věřím, že to bude pěkně šťavnatá dobrota, moc se mi recept líbí:yes::yes::-K

Tématické fráze:
mramorova buchta, mramorová buchta s tvarohem, jablečna buchta, tvarohová mramorová buchta, mramorová buchta recept, mramorová tvarohová buchta, brownies s tvarohem, tvarohové brownies, propadavana buchta, buchta brovnis, recept mramorová buchta, šťavnatá buchta, buchta brounie, brownies z červené řepy s tvarohem, buchta ze škrobu, dýňová mramorová buchta, buchta s jablky, buchta mramorová, recepty mramorová buchta, braunies buchta

Suroviny:
čokoláda tmavá, máslo, cukr krystal, extrakt vanilkový, vejce, mouka hladká, tvaroh plnotučný, cukr krystal, šťáva pomerančová, škrob kukuřičný, vejce

Přidat fotografie receptu