Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka se sušenými rajčaty a medvědím česnekem v PH

Jemné maso z hovězích líček má výraznou chuť a pokud mu dopřejeme dostatek času v pomalém hrnci, bude chutnat opravdu báječně. Podáváme s výbornou šťávou ochucenou vínem, sušenou šunkou a aromatickým medvědím česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 510 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 500 min

510 min (10 min příprava + 500 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 831 kJ /
1 155 kcal
Bílkoviny139,70 g
Tuky57,05 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy4,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka opečeme osolená a opepřená líčka. Přendáme je do pomalého hrnce, přidáme víno, vývar a sušená rajčata. Zapneme na stupeň LOW na dobu 8 hodin. Krok 2: Když je maso hotové, rozehřejeme na pánvičce zbytek olivového oleje, přidáme na nudličky pokrájenou šunku, lehce osmahneme, vložíme listy česneku a necháme zavadnout. Osolíme mořskou solí. Krok 3: Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 4. 5. 2013

Poznámka autorky maris

Kdo může použít nádobu pomalého hrnce na sporáku, nemusí maso opékat na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka se sušenými rajčaty a medvědím česnekem v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p7m

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka se sušenými rajčaty a medvědím česnekem v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Bayta: moc děkuji:-K:-K

Krásné jídlo :-O

Úplně mě to uchvátilo, dodatečně přidávám bodík:yes::yes:

ó bože, jaká krása:-O kravské tváře jsem jedla prvně a dostaly mě dokonale. no a o těhle nepochybuju, že by mě nedostaly zase:-p:yes:

:-p:yes: moc pěkné:-K:-K

ivulinko, Aničko - děkuju:-):-K

Líčka máme moc rádi a tohleto je Maruško paráda:-*:-K:-p

Dvacátý bod ode mě, krásný a určitě moc chutný recept:-K

jarka skrobakova:Jaruško, děkuji:-):-K

:-O:-p To je nádhera, Maruško Tvé recepty jsou prostě parádní. Foto krása. Moc se mi líbí rcp :yes::yes::-K;-)

Ještě jednou děkuji za tak krásné ohlasy, moc mě to těší:-)

Ještě tak sehnat ta líčka a čerstvý medvědí česnek :-(,je to super recept a krásná fotka :yes::yes::yes:,tak si to aspoň uložím...

Stále si říkám: "Je to na monitoru, je to na monitoru", jinak sahám po příboru:-p:-p;-):-):yes: a 16. bod k tomu :yes:

No to je ale nádhera, krásný recept:yes:

Moc dobrý recept i fotka je parádní:yes:+

:-O To je marný - kdo umí, ten umí :-K:yes::yes:

Ajta krajta! :-O Moc pěkné a ta šťáva kolem. :-K:-p:yes:+

magdalenka: jaj.. je to taková čarokrásná čarodějka..a umí, pane, ta umí:-8;-):-):yes::yes:

Nádherné jídlo ;-);-);-)

Cucim na tu krasu jak tele na novy vrata..:-O:-O..fotka je tak realna, ze by se z ni dalo jist..:yes::yes:..krasa!!

maris: Maruš, v jídle jsou samé dobré suroviny, tak to bude mňamka a zdá se mi, že na té chatě jsou ty fotky přenádherný;-):-D Dávám pěkný 9.bod:yes:

Naprostá paráda, ukládám a jakmile seženu líčka, tak vyzkouším. Pomaláč mám, koneckonců jsem ho zakoupila na základě Tvých fotek a receptů. Fakt paráda.....:-)):yes::yes::yes:

maris: Je to vsechno genialni- recept, foto a hlavne ty!

Jste na mě hodní, mám radost, že se vám recept líbí:-p, moc děkuji:-K

...musí to být přímo skvělé:-p:yes:

V jednoduchosti je krása :yes: velmi povedený recept a úžasná fotka:-K

rebeka: Ona čaruje, že? Minimum surovín a maximálne chutný výsledok.

Páááání :-!:yes::yes::yes::yes: To chci, to moc chci :-)):-)) A že máš zatím nějak málo bodů za tu laskominu, přidávám další;-)

:-O:-O bože dobrotivý:-O:-O to je nááádhera.. nemám slov, jenom slinotok:-O:-8:-D:-D
krása, Maruško.. všechno:-K:-):yes::yes:

maris: teď už je mám nadivoko udělaná, ale ještě mám asi 800 g, takže zkusím, než medvěd zvadne.:-K

magdalenka: to je hladkolistá petržel. Já mám ta rajčata už v kouskách, nemusela jsem je lámat, tak jsem je už koupila. Děkuju:-):-K

varilamyskakasicku: děkuju,:-) tak snad někdy příště. Budu ráda, když vyzkoušíš;-):-)

Perfektné. :yes: Tie paradajky si len tak nalámala na kúsky? Foto je nádherné, vidno každú žilku na liste - zeler?

wow, krása, Maruško, právě dodělávám recept na hovězí líčka, škoda, že jsi zde nebyla chvilinku dříve, medvěda mám doma, ale dumala jsem, jak s ním pod líčka;-) a ty to máš moc hezky upravené, bezvadné:-K:-p:yes:

Tématické fráze:
hovezi se susenymi rajcaty, hovězí líčka v ph, kravská líčka, kravské líčka, google recept hovězí líčka, hovězí líčka ph, hovězí líčka na červeném víně sušená rajčata, hovězí na zeleném z medvědího česneku, maso s rajčaty a medvědí cesnekem, licka recept hovězí, hovezi licka food, hovězí líčka jaká příloha, ph recepty, vepřová líčka s medvědím česnekem, hovězí líčka recepty, pomazánka se sušeným česnekem medvědím, losos na medvedim cesneku a susenych rajcatech recepty, recepty s medvědím česnekem, hovězi nudličky se sušenými rajčaty, vepřové nadivoko se sušenými rajčaty

Suroviny:
líčka hovězí, rajče sušené, víno červené, vývar hovězí, česnek mědvědí, šunka sušená, olej olivový, sůl mořská, pepř mletý

Přidat fotografie receptu