Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 665 kJ /
1 354 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky54,86 g
Vláknina21,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,49 g
Sůl3,45 g
Sacharidy168,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si dáme vařit oloupané brambory. Krok 2: Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Krok 3: Kotlety přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 4: Výpek z kotlet zalijeme vínem, přimícháme sójovou omáčku, cukr a protlak a necháme zvolna vařit (podle potřeby můžeme přilít trochu vody, aby se šťáva nevyvařila). Krok 5: Uvařené brambory zcedíme, přilijeme kelímek smetany, přidáme hořčici, pepř, sůl a vymícháme do konzistence bramborové kaše. Nesmí být moc řídká. Krok 6: Plátky šunky stočíme do kornoutků, které dáme na kotlety a na to navršíme bramborovou kaši. Zapékáme v troubě pod grilem na 200 °C, až kaše zezlátne. Krok 7: Hotové kotlety přendáme na talíře a přelijeme vinnou redukcí.

Zveřejněno 5. 5. 2013

Poznámka autorky BILKOVAI

Recept jsem našla na "Labužník.com" a autorem receptu je Danda.

Děkuji autorce za jednoduchý, rychlý a neskutečně dobrý recept!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m00G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m00G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Krásný recept, ale myslím že by si zasloužil maličkatou opravu....V ingrediencích jsou 4 vepřové kotlety bez kosti a v postupu "nakrájíme kotlety na plátky".

spadla mi sanice:yes::-D to je úžasný recept a foto luxus;-) jenom u nás jsou snad všichni ještě ve vývinu, tak budu muset udělat více kousků:-p

Krásný recept i fotky:-p:-):yes::yes:

slidil:Roman říkal, že si připadá, jak v restauraci na Octárně :-D

A co na to Roman:-*

Ivetko,tak tohle vypadá báječně:-KJistě chutné a velice lákavé:-p:yes::yes:

Jana Remkova::-));-):yes:

BILKOVAI: Vidíš?? Společnýma silama jsme vymyslely další recept!:-D:yes:

Jani, kotletka je dietní, ne? Ale jak tak nad tím přemýšlím, tak by to bylo dobré i s rybou. To kuřecí mi do toho nesedí, ale ryba jo. Příště dám rybu. To bude moc dobré :-p:-*

Ivi, to vypadá strašně dobře a kotlety miluji. Jenže teď jím kuřecí a rybí maso:-(. Takže možná bych to prubla pro mou polovičku:-)

...no comment:yes::yes::yes:

9. bodík jsem přidala, protože je to paráda :-p;-):-K:yes:

Ivet, tleskám tomuto krásnému receptu i autorce:-!:-K:-K Vypadá to přímo božsky:-p:-p, to si rébí udělá, udělá..co nejdřív.. mňáám;-):yes::yes:
Foto překrásné a precizní fotopostup.. taky bych ráda ochutnala.. ty můj Tondo kolenatej:-8:-D:-D:-D

Krásný nápad i foto, hledala jsem tu kotletku, ale ona je až dole:-)) pěkné;-):-p:yes:

BILKOVAI:Ivetko, moc dobrý nápad, vypadá to dobře a dobře to bude i chutnat:-pdávám ti 6.bod:yes:

Tématické fráze:
veprove kotlety s bramborovou kasi, recepty z kotlety bez kosti, vepřová kotleta s bramborovou kaší, kotlety s bramborovou kaší, zapečené kotlety, recepty z kotlety s bramborovou kaší, kotleta s bramborovou kaší, kotlety s dijonskou hořčicí, kotleta na dijonské hořčici, vepřové kotlety s kaší, pečené kotlety podle petra rychlého pečené v troubě, zapečené plátky a dijonskou hořčicí a tymianem, vepřová kotleta s kaší, kotlety v dijonské horcici, co vařit z kotlet, kotlety na dijonske horcici, zapečená kotleta bramborovou kaší, kotleta s dijonskou hořčicí, vepřové kotlety zapékané s kaší, recept na zapečené kotlety

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, šunka parmská, protlak rajčatový, olej slunečnicový, víno červené, cukr, omáčka sojová, sůl, pepř, brambory, smetana na vaření, hořčice dijonská, pepř drcený

Přidat fotografie receptu