Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská rajčatová polévka

Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící creme fraiche, ale použít lze i drobné těstoviny nebo sýr.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 402 kJ /
1 291 kcal
Bílkoviny26,73 g
Tuky65,41 g
Vláknina35,71 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy136,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek nakrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme, můžeme je i oloupat, případně použít konzervovaná. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Krok 3: Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a cukr. Krok 4: Ochucená rajčata propasírujeme přes síto. Krok 5: Přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku. Krok 6: Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.

Zveřejněno 15. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (31)

Italskou bych to nenazvala. Určitě použit olivový olej a červenou cibuli. Kdo má rad alternativy, tak lze použit misto smetany kokosové mléko a nejake indické kořeni…

Polévku vařím doma moc nám chutná :-* vždycky se povede. Fotka přiložena.<3

pro richarda und pavlínu jednak italska polevka s rýží existuje druhak at koukam jak koukam nevidim v receptu ani kečup ani eidam ale tvrdý sýr chcete zřejmně jen nasírat lidi protože pokud sami vaříte vezmete recept a uvaříte popřípadě doděláte podle sebe tak nevím kdo je tu k pláči

Bohužel italská kuchyně je výborná a zaplať pánbůh nepoužívá kečup,eidam,obyčejný olej a tučnou smetanu,ta je v italské kuchyni minimálně.Polévka může být výborna,ale ne italská.:-p

pavlina: Rajcatova polevka s ryzi v Italii existuje, pochopitelne s olivovym olejem, bez kecupu, eidamu a smetany a jmenuje se - Minestra di pomodori e riso.

4 lžíce oleje,jakého? Už vidím jak tam lijete řepkový či slunečnicový, "strouČky" česneku taky neznám,znám jen stroužky a ta rýže,tak to už je opravdu k pláči. Chápu, že takovouhle českou verzi má někdo rád ale v tom případě do názvu nepatří slovo Italská. Taky chápu jak můj komentář bude nenáviděný,pokud do té polévky,jak čtu někdo ještě přidává kečup a zasype si to nastrouhaným eidamem,tak do tedy dobrou chuť!:-(

Trefa do černého.

Fakt trefa do černeho:yes:

moc dobra :-K

vařime určite bude dobra:-p

:-((:-((:-((Priserne, to se neda jist :-(:-((:-((:-((

:-Dvýborná polévka :) :* škoda jen , že je jí málo :/ dala bych si ještě :D

miluju italskou kuchyni mam ji moc rada:-K

moc dobra :-)

Výborné zpestření oproti klasické rajské polévce a navíc velmi jednoduchá a extra chutná varianta :). Jen jsem si jí trošku vylepšila :). Ukládám do oblíbených a k tomu ještě přidávám bodík ;-).

poprvé v životě jsem vyzkoušela rajčatovou polévku podle tohoto receptu,povedla se a je výborná.děkuji za recept:-K:yes:;-)

POLÉVKA JE MŇAMOZNÍÍÍ:-8:-)):yes::-p MOCINKY NÁM CHUTNALA:yes::yes::yes::yes: RYCHLÝ VÝBORNÝ RECEPTÍK:-):-):-):-):-)

..byla to ňamka :-p :yes:

Polévečka naozaj výborná,:-* , dekuju moc za receptík :-)

Dnes jsem vařila a ochutnala tuto výbornou polévku, super, rajčata jsem neloupala, polévku rozmixovala, mně nějaký ty špatně rozmixované kousky nevadí. Brzy se k ní vrátím, díky za receptík

Polévku jsem ani nepasírovala a byla krásně hustá a na to že rajčata nemusím, tak takovou výbornou polévku jsem dlouho nejedla:-p Mňam:-):yes:

polévka chutná opravdu moc dobře a navíc se mi povedla přes mé obě levé ruce. trochu mě mrzelo, že smetanou ztratila tu hezkou červenou barvu a manžel reptal, že je málo hustá, ale dávám jí za jedna.

nesouhlasím s mou sestrou Nikol!!!:-!:-!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

No ja nevím vypada to jak kašička pro mimina:no::-//:-((:-S

rajčata sice nemám ráda ale tohle je vinikající:-K:-):yes:

Bibi,verím že je dobrá,tiež musím vyskúšať,ale asi až z tých vlastných rajčín,tie čo predávajú teraz...:-((Ale recept sa mi páči a tvoja fotka je :yes:

hrajčatammm já se to chystám vařit a jsem zvědavá:-K:-8:yes:

Toto dobra polevka vyskoušet rajčatka ze zahratky moc dobry :yes:

Jani, opravdu je ta polévka z 5 čerstvých rajčat a asi 2 lžíce kečupu(ty rajčata propasíruju a pak dávám to ostatní koření ap.. Vyzkoušej jí, má dobrou chuť a s tou smetanou, mňam.:-p

No ty jsi šikulka, děláš fakt z rajčat? To já bych asi počkala, až si je vypěstuji;-):yes:

Tématické fráze:
tomatová polévka, prava italska rajska polevka, recept na rajčatovou polévku, italska rajska polevka s parmazanem, tomatová polévka pohlreich, tomatová polévka recept, italská polévka minestrone pohlreich, rajská polévka recept, recept na italskou polevku, rajská polévka z čerstvých rajčat, tomatová polévka s parmazánem, rajská polévka pohlreich, recept tomatová polévka, pravá tomatová polévka, výborná italská rajčatová omáčka, tomatová polévka s bazalkou, pravá italská minestrone, pravá rajská polévka, rajcatova polevka podle pohlreicha, tomatová polívka

Suroviny:
olej, cibule, česnek, rajče, vývar masový, sůl, pepř mletý, cukr, bazalka čerstvá, tymián, smetana, rýže, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu