Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 885 kJ /
690 kcal
Bílkoviny7,50 g
Tuky7,66 g
Vláknina0,66 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolku bez jakéhokoli tuku necháme škvířit na kostičky nakrájený bůček s celými cibulkami. Když oboje zezlátne, vyjmeme je. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo a maso nakrájené na velké kostky. Opékáme na nepříliš prudkém ohni (sádlo se nesmí přepalovat), maso opečeme dozlatova. Krok 3: Pak zasypeme moukou, kterou necháme zasmahnout, zalijeme červeným vínem a podle potřeby dolijeme vodou, aby maso bylo právě potopeno. Posolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, bouquet garni a přivedeme k varu. Krok 4: Pak okamžitě snížíme teplotu, vhodíme kostičky bůčku a necháme bublat 1 a půl až 2 hodiny. Před ukončením, tj. asi 20 minut, dáme zpět k masu cibulky. Krok 5: Podáváme s vařenými brambory, případně hranolky.

Zveřejněno 12. 5. 2013

Poznámka autorky danielle72

Recept jsem našla ve staré kuchařce, kterou mi věnovala babička, a protože tu takový ještě není a mohl by někoho inspirovat, dovolila jsem si jej přidat. Takže: (zatím) bez fotky, ale brzy se na hovězí po burgundsku chystám, tak ji pak přidám .-)

Bouquet garni: svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu, někdy i majoránky a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso.

Citováno: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/bo... .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6x7l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6x7l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

a když už tak od nejlepší autorky Francouzské kuchařky Julie Child www.apetitonline.cz/recepty/6449-boeuf-bourguignon-podle-julie-child.html

Lidi az si date nekdy Francouzky original tak recepty vasich babicek pujdou do kose a uz nic jineho nebudete chtit nepocestujte jidla ktera nepochazeji od nas! Ja sem varil tri roky s francouzem ve francouzke kuchyni. Tak vim o cem mluvim. recept dobry ale na original to nema.

Pietro : Super, tak se s námi podělte, za recept budeme všichni rádi. :-)

Zobrazit starší odpověď

Eliza: Eli, děkuji za vyzkoušení i pěkné fotky:-K:yes:.
P.S. Mrkev dávám taky, i když v původním receptu psaná není ;-);-)

Tak Daní, je to dobrota.:-p Jen jsem podle zvyku přidala kolečka mrkve, máme ji tam rádi. Posílám bod a obrázky.:-):yes:

danielle72: tedy, čtyřicet, protože dvacet by bylo málo - Pepo, promiň, já se spletla!!! :-))

:yes::yes: dobrota :-p:yes:

1974andrea: Oloupu, všech dvacet:-! - předpokládám totiž, že to uděláš z dvojnásobného množství, aby na mě zbylo:-D;-)

Burgunda ,jedině s vínem a svazkem bylinek.:yes: Pomalé dušení a úspěch zaručen.:-K

Děvčata díky za vyčerpávající komentáře k receptu! :-D:-)):-O

:-p:yes:

maris: ještě ty si ze mě dělej srandu :-//:-//:-D:-D:-D:-D, ano richtig :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

spagetka: špagi, Burgundská s párečkama určitě ne, ale asi myslíš Frankfurtskou;-):-)

Dani, Burgundské hovězí miluju, no vidíš a já tam mám malinko něco jiného - párečky, recept taky po babce a teď se budem hádat, kterej je pravej, chááá :-D:-D:-D:-D:-D

danielle72:Tak ale za to mi oloupeš ty cibulky:-D

1974andrea: Tak to už se těším na Tvé krásné fotky ;-):-K

No koukám, že je opravdu trochu jiný než ty ostatní, v těch je ještě rajský protlak a v jednom dokonce jen hrnek vína:-O. Někdy vyzkouším i podle tohoto receptu;-)

Tématické fráze:
burgundské hovězí, hovězí burgundské na víně, hovězí bourguignon, hovězí burgundské, burgundske maso, hovězí kýta po burgundsku, burgundská vepřová kýta, hovězi bourgignon, boeuf bourguignon, burgunskě hovězí, hovězí po burbunsku, boeuf bourguignon recept, francouzská kuchařka julie child, hovězí burgignon, hovězí burgundská, burgunské hovězího masa, hovězí po francouzku, burgundske, burgundská hovězí, burgundske hovězí maso

Suroviny:
kýta hovězí, bůček vepřový uzený, cibulka, bouquet garni, sádlo, víno červené, mouka polohrubá, sůl, pepř, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu