Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslová sluníčka (bulky)

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 633 kJ /
2 541 kcal
Bílkoviny71,09 g
Tuky63,05 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 6,51 g
Sůl16,00 g
Sacharidy412,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté vytáhneme na jemně pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8-10 dílků a z každého uděláme bulku, kterou uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Krok 4: Každou bulečku po obvodu žiletkou několikrát paprskovitě nařízneme, necháme vykynout a upečeme v předehřáté troubě (200°C / 20-25 minut).

Zveřejněno 14. 5. 2013

Poznámka autorky cathleen

Bulky jsou lehounké, moc příjemně voní a chutnají i suché, bez jakékoliv oblohy.

Nařezávat samozřemě není třeba, ale protože jíme i očima, snažím se pokaždé pečivo alespoň trochu ozdobit.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslová sluníčka (bulky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzBq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslová sluníčka (bulky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzBq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (38)

SilviaD: až tak moc :-? Děkuji! <3

Slniečka sú vyskúšané, upečené, výborné. Dokonca dostali ohodnotenie, že sú lepšie ako syrové bulky a to už je čo povedať.

Tenhle recept včera doslova vybízel k vyzkoušení :-) Venku svítilo sluníčko,v lednici podmáslí,tak hurá do toho a vše je hotovo ;-) Sluníčka byla zespod krásně křupavá a uvnitř nadýchaná,určitě zopakuji :-p :yes:

Právě je mám v pečce, až dopeču dám info jak dopadly;-)
Už je večer a já musím doplnit můj komentář : bulky jsou vynikající, budu střídat se slunečnicovými trojhránky:-D:-D

Díky, jsi zlatá :-K

mekkejla: a pokud máš podmáslí husté, přidej navíc lžíci vody;-)

Jé, tak to by mě nenapadlo! :-O Nj, zas taková zkušená pekařka nejsem, a tak vždy radši dodržuju recepty ;-) Tak moc děkuju za radu! :-K:yes:

mekkejla: :-) tak to mě moc těší, že chutnala! Podmáslím můžeš ale vylepšit jakékoliv pečivo, část vody (třeba necelou polovinu) jím nahraď ;-)

Hledala jsem recept, při kterém bych se "zbavila" podmáslí a když jsem viděla tyhle nádherné fotky a autorku cathleen, tak bylo rozhodnuto. ;-) A jak to dopadlo? Jak jinak než výborně. :yes: Tvarování a zdobení pečiva sice ještě nemám moc v ruce, ale to na chuti nic nemění a jsou výborné, nádherně nadýchané - ten omládek má fakt něco do sebe ;-)Opět děkuji za super recept! :-K

zizala: :-8 kdybys nekecánkovala...! Máš je nádherné, díky za fotku!:-K

Konečně na ně došlo, byly výborné:-p:yes:, i když tak pěkné je nemám :-8

senky: :-O:yes::yes: Krása, fakt :-*

Dana61: Dani a nešel by použít ten odlamovací nožík? Ten maj určo v každém železářství a domácích porřebách, mají různé tloušťky, osobně mám silný a slabý

senky: tedy poklona:yes::-D nádherná sluníčka;-)
a závidím Ti ty žiletky, ve dvou drogeriích na mě koukali přesně tak, jak jsi sama zažila, blonďatá slečna u pokladny si málem ťukala na čelo ale ani v jedné ty zatracené Astry neměly - no nic, snad seženu jinde:-D

senky: Jani, nááádhera :-K je vidět, že máš novou žiletku :-)):yes:

Tématické fráze:
bulky z podmáslí, podmáslová sluníčka,bulky, bulka recept, jak nařezávat na pečení chleba, bulky recept, nadýchana maslove bulky, sluníčko recept, chleba sluníčko, odlamovaci chleba, zlaté slunce recept, ziletka na narezavani chleba, čím nařezávat chleba před pečením, čím nařezávat chleba před pečením, cim narezavat chleba, sluníčko z plechu

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, podmáslí, voda, olej, sůl, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu