Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový krém s parmezánem, česnekovými krutony a kapkou crème fraîche

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 093 kJ /
3 129 kcal
Bílkoviny108,65 g
Tuky227,19 g
Vláknina54,38 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 3,80 g
Sůl9,61 g
Sacharidy117,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme kousek másla, přidáme cibuli nadrobno a česnek na plátky, krátce osmahneme. Přidáme očištěný chřest, nakrájený na kousky, zase krátce osmahneme, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Poté zalijeme vývarem cca 0,5 cm nad chřest a necháme vařit. Až je chřest uvařený, vše ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme smetanu a uvedeme k varu. Odstavíme z ohně, vmícháme parmezán. Smetanu s parmezánem vlijeme k polévce a necháme projít varem. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a kořením chimichuri. Krok 3: Pečivo nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme kostky pečiva, zasypeme sušeným česnekem dle chuti. Restujeme dozlatova. Krok 4: Polévku servírujeme posypanou krutony a "zakápneme" pár "kapkami" crème fraîche ( v uvozovkách proto, že zrovna "crème fraîche" moc kapičky nedělá ).

Zveřejněno 15. 5. 2013

Poznámka autorky Nikina

Zdroj: internet, velmi mírně poupraveno

koření chimichuri lze sehnat zde: www.koreni.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém s parmezánem, česnekovými krutony a kapkou crème fraîche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rpx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém s parmezánem, česnekovými krutony a kapkou crème fraîche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rpx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Nikina: Jasne, ze kazdy podle sve chuti, ale ja mam rada chrest a jeho delikatni chut. Kdybych ho, ve tvem podani kremove polevky, zamenila za jakoukoli jinou zeleninu (napr. porek, hrasek, kvetak), ve finale bych chutove citila to same, tj. cesnek, parmezan a koreni chimichurri, ktere, mimo jine, pouzivam rada na grilovane maso. Ale jak se rika, sto lidi.....

Jitkas: Někdo rád vdolky, jiný holky ;-):-)

zizala: :-K

Chrestovy crem delam casto, jen ho mene "ochucuji", aby si zachoval co nejvice chut chrestu (pouzivam zeleny). Do zakladu davam solotku (na toto mnozstvi tak 2) a cesneku max 2 strouzky. Smetany podle chuti a parmezanu tez polovinu (i mene), tez dost prekryva chut chrestu. Z bilinek trochu cerstveho tymianu (2 snitka) a po uvareni trochu pazitky a petrzelky. Bileho vina tez mene, lze i vynechat (ovsem doda polevce dobrou navinulou chut), ale pak je vhodne pridat par kapek citronu pri servirovani, kazdy si dochuti na taliri.

Šikovné děvče ;-):yes:

rebeka: děkuju moc :-K

krásný recept i foto;-):-):-K:yes::yes:

Tématické fráze:
chřestový krém, chřestový krém s vínem, česnekové krutony na pánvi, chřest s parmazánem, polevka z chrestu s parmazanem, chřestový hrnec, chřestová polévka s parmazánem, chřestový krém bez smetany, krem z bileho chrestu, chřestový krém recept, chřestový krém a víno, chřestivý krém a vino, česnekové krutony, chřestový krém s bílým vínem, creme fraiche recepty, brambory creme fraiche, cuketový krém s parmazánem a krutony, recept s bílým chřestem a krutony, chřestový krém s krutonky, chřestový krém parmazán

Suroviny:
chřest bíly, víno bílé, vývar zeleninový, cibule, česnek, sůl, pepř, koření chimichuri, máslo, smetana ke šlehání, sýr parmazán strouhaný, crème frâiche, rohlík, máslo, česnek sušený

Přidat fotografie receptu