Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s olivovou tapenadou

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 206 kJ /
288 kcal
Bílkoviny5,84 g
Tuky16,11 g
Vláknina13,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura surovin. Krok 2: Mezitím orestujeme hlívu s cuketou a česnekem, posolíme a přimícháme posekaný tymián. Současně dáme vařit špagety.
Hlívovou směs smícháme s tapenádou a na kostičky pokrájenými čerstvými rajčaty. Prohřejeme, promícháme se scezenými špagetami a případně dochutíme solí.
Posypeme rozdrobeným ovčím sýrem nebo parmazánem a pokapeme olivovým olejem.

Zveřejněno 16. 5. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s olivovou tapenadou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zxL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s olivovou tapenadou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zxL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Terezko, Jaruško taky velmi děkuji za shlédnutí a okomentování receptu:-K

:-p:yes::yes: mně to moc chutnalo:yes::yes:

Andrejka, tot by mi chutilo. Môžem prísť? :-D:-D:yes:

varilamyskakasicku: ano, tak to je;-) je zdravá, ale jiné houby chutnaji vážně výtečně, ale Ty umíš kouzlit snad se vším,ráda si Tvé recepty ukládám a když už nevím, co, podívám se na Tvé uložené a vybírám, co bych a přizbůsobim se tím, co doma je:-K

Holky díky:-K, Nadi, jaký kouzlení? Šup šup a je to, kouzlíš ty, ty svoje moučníky:-8

ááá, čarodějka z Plzně.. neskutečná ty jsi:-K;-):-):yes::yes:

1974andrea: Když jsem byla malá, tak jsme olivy vůbec neznali:-D Ale ty řecké:-* a když je k nim ještě pár druhů dobrých sýrů a bílé vínko :-p:-*:-*:-* Dřív jsem jedla jen zelené, ale postupně jsem se "prokousala" k těm černým, masitým...:yes:

Andy je šikula...kúzli zo všetkého, nielen z hlivy, tiež som si všimla...

varilamyskakasicku:Já ji beru jako příjem čehosi zdravého, pro tělo prospěšného, ale jinak ne že by to byla moje nejoblíbenější houba. Jsou jiné, mnohem chutnější;-)

Hned bych si zobla, koukám, že máš hlívu už také ráda, kdysi jsi se mi na ní ptala, já na ni nedám dopustit, musím nakoupit nějaký trsík čerstvý a něco z Tých ukázkových receptů udělat:-p:yes:

danielle72:Danielko, i já jsem je plivala, když jsem byla malá, naučila jsem se je jíst na Lefkadě a dodnes miluju řecké olivy. Oproti španělským mi přijdou chutnější;-)

Patřím k těm, co se k lásce k olivám projedli, stejně jako moje dcery. Můj muž vždy po prvním kousnutí olivu vyplivl a nepřišel jim na chuť nikdy. Tohle bych si dala s chutí :-p:yes:

Olivy mám moc ráda (učil mě je jíst v mých 18 letech jeden Švýcar a jeho heslo bylo: ne jednu, ale aspoň pět za sebou jich musíš sníst, a bude to ok. A měl pravdu;-))
Bod letí až do Plzně:-):yes::yes:

Je to zvláštní,všechny ingredience miluju, ale když jsem jednou zkoušela tapenádu udělat, nějak mi to dohromady umixované nechutnalo...:-(. Nicméně si myslím, pokud vše pokrájím na větší kousky a smíchám s těstovinami, tak se budu olizovat:-p;-):yes:

Přemýšlela jsem,co je to ta tapenada:-8Už to vím;-):-))Já bych si pochutnala:-p:yes:

hosta:Jak píše Maruška, když ji rozmixuješ úplně dohladka a přidáš ještě trochu olivového oleje, je skvělá na bagetky. Prodávají ji i hotovou ve skleničce;-)

hosta: tapenada je skvělá i na opečené bagetce, mám vyzkoušeno:-p:-)

Proč tě poznám, ještě než recept rozkliknu:-D;-) Vypadá to úžasně, taky jsem tu tapenadu nějde četla, chyběly mi černé olivy a pak se mi to vykouřilo z hlavy. Tak si to raději uložím:yes:

laine:Dobré a zdravé;-) Díky:-K

Jsou v tom samé dobré věci, takže to musí být zákonitě dobrota :-)) Určitě vyzkouším :yes:

aktij2:Jestli nejíš olivy, tak ti to asi chutnat nebude;-). Já čerpám z toho, co mi chutná, takže prostě kombinuji. A díky:-K

Zase jeden z Tvých originálních nápadů, kam na ně chodíš? Nevím, jestli by mně to chutnalo, protože olivy nejím, ale to je můj problém. Jsi moc šikovná, obdivuji, že dokážeš vymýšlet stále nové recepty:yes:

To by mi moc chutnalo, super:-p:-):yes::yes:+1

Takto delam s lilkem, kdyz ho smazim, pridam chilli papricku, kterou pote vyhodim. Moc dobra varianta s ovcim syrem, ten je tam nej.

Tématické fráze:
testoviny s olivovou tapenadou, jak vyrobit tapenadu, olivova topenada, jak připravit olivovou tapenádu, špagety recept, co k olivám, recepty s tapenádou, jak připravit olivy, těstoviny s olivovou omáčkou, tapenáda ze sušených rajčat, olivová tapenada recept, topenáda s matjesy, bylinkova tapenada, špagety - recepty z řecka, olivová tapenáda s těstovinami, recept na olivovou tapenadu, kureci maso s tapenadou, jak jist olivovou tapenadu, olivovou tapenádou, recept špagety s lilkem cuketou a parmazánem

Suroviny:
olivy černé, rajče sušené, česnek, ančovičky v oleji, tymián čerstvý, bazalka čerstvá, olej olivový, hlíva ústřičná, cuketa, česnek, tymián, lilek, rajče, sýr ovčí, sůl

Přidat fotografie receptu