Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev s mangoldem a medvědím česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 498 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny42,00 g
Tuky2,80 g
Vláknina98,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy210,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, smažíme. Pridáme pokrájanú mrkvu, orestujeme, zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Krok 2: Polomäkkú mrkvu zahustíme zátrepkou z múky a mlieka, prevárame, ku koncu vhodíme umyté a pokrájané listy mangoldu a medvedieho cesnaku - príp. pretlačíme kuchynský cesnak. Dochutíme podľa seba. Krok 3: Na tanieri si pridávame kyslú smotanu. Podávame napr. s varenými zemiakmi ako hlavné jedlo, príp. ako prílohu k mäsu.

Zveřejněno 16. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev s mangoldem a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkmr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev s mangoldem a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkmr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

:-K:-p:yes:

super recept Magdalenko, já bych pochutnala :-p:yes::yes:

magdalenka: no určitě :-)):-))

maris:že jo? :-D

Rikaji: v suchu a dobre zavrene. Myslim, ze tou chladnickou nic nezkazis.

magdalenka: máš to krásné - recept i fotky;-):-):yes:+

A potom sa to drží v chladničke? Kedysi som dávala kôprovú vňať do soli, asi ide o podobný princíp.

magdalenka: Sul na fotu z webu je fantasticky zelena ( urcite ji fotoschopem pomohli), ale je fakt, ze "medvedi" lupeny pouzivaji jen prakticky zavadle, ne susene. Tak prubni, treba mensi davku, vyhodit to muzes vzdy, ze.

rebeka: čo konečne? Som akosi mimo...(a šrucha už má asi 20 cm, ak mu ju miláčik zas nevyškube, budem labužiť.)

Jitkas:Ďakujem, tú soľ nepoznám. Len robím medvedie pesto (obyčajne skoro všetko vyhodím), aj mrazím, ale ten som využila minimálne, jednoducho to nie je ono. Sušený už vôbec neuznávam. Užívam si ho v podstate, kým je čerstvý.:-))

magdalenka: Recept na "medvedi sul": 20 listu medvediho ceseku (nechat 1 den zaschnout na slunci), 7 lzic hrube morske soli, vse umixovat a dobre uzavrit. Pouziva se na ochuceni salatu a pokrmu. Magdalenka, cetla jsem na webu, toz nevim, ale myslim, ze to nebude spatne. Dulezite je, aby to nezvhlo. Mozne je, ze uz znas, nevim.

To musí být dobrota, zkusím:yes:

magdalenka: no konečně:-S:-//:-D:-D:-D:-D:-D;-)

Jitkas: Kľudne použi cesnak kuchynský. Ten medvedí už aj tu mizne, zalieza do zeme.
Pekný deň!:-K

magdalenka: Vse mam, jen "medveda" ne, ale urcite by mi chutnalo. Foto opravdu lakave, ja bych si dala jako hlavni jidlo a pak treba trochu gorgonzoly. V podstate se tak normalne stravuji.

Tématické fráze:
recepty s mangoldem, suseny mangold, mangold recept, mango s rajčaty a česnekem, recept na mangold s mrkví, ignore

Suroviny:
mangold, česnek, cibule bílá, vývar, sůl, květ muškátový,

Přidat fotografie receptu