Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 599 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny73,18 g
Tuky65,72 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,85 g
Sacharidy108,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte si troubu na 200°C. Krok 2: Do rendlíku nebo pánve s těžkým dnem dejte všechno máslo s polovinou bazalky a na nejslabším plameni společně prohřívejte asi tak 10 minut, až se chuť bazalky zcela uvolní do másla (ale máslo se nepřepálí). Krok 3: Mezitím ze všech plátků toastového chleba vykrájejte kolečka takové velikosti, aby vyplnila vaše formy na muffiny (použijte třeba skleničku, nebo prázdnou plechovku). Krok 4: Kolečka přejeďte válečkem, čímž chléb zhutní a je tvárnější. Krok 5: Jakmile je bazalkové máslo hotové, slijte ho v cedníku a pomocí mašlovačky jím potřete toastová kolečka z obou stran. Krok 6: Nakonec kolečko vmáčkněte do formy na muffiny a prsty dotvarujte vzhled košíčku. Krok 7: Vložte do vyhřáté trouby asi tak na 15 minut, až košíčky zkřehnou a jejich okraje zezlátnou. Krok 8: Zatímco máte košíčky v troubě, připravte si náplň. Sušená rajčata nechte okapat od oleje a nakrájejte je na velmi drobné kousky. Krok 9: Stejně tak nasekejte na jemno i zbylé bazalkové lístky (kromě těch na zdobení). Krok 10: Uzenou mozzarellu nastrouhejte na jemném vzorku struhadla. Krok 11: Ve větší míse smíchejte ricottu se sušenými rajčaty. Krok 12: Přidejte bazalku i uzenou mozzarellu a pořádně promíchejte. Krok 13: Dochuťte troškou soli i čerstvě mletého pepře. Krok 14: Jakmile jsou košíčky upečené, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout. Krok 15: Krémem vložte do zdobicího sáčku s širokou hubicí (viz tipy a triky) a naplňte jím vychladlé košíčky. Krok 16: Dozdobte lístky bazalky a můžete podávat.

Zveřejněno 17. 5. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/toastove-kosicky-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmoE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmoE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Teda to vypadá opravdu skvěle,mňam:-p:yes::-K

hosta::-*

Krásné, chuť si umím docela dobře představit :-p:-p:yes:

Moc hezké, nápadité a určitě chutné.:yes: - ostatně, jako všechny tvé recepty:-))

:-O já hlava děravá jsem zapomněla dát ten bodík :-8 už je to napravené :-)

:-O krása prostě:-);-):yes::yes: připisuju 2. bodík;-) vypadá to úúžasně a chuť jistě nebude pokulhávat za estetickým dojmem:-K

To se mi líbí, o víkendu zkusím ;-):-p:yes:

Jitkas::-*

O chuti nemam pochyb, ovsem jako, vzdy uprava a foto nadhera!

Katko, moc hezky připravená chuťovka:-p:yes:

Oh:-O:-K nádhera:yes::yes:

Dana61: Díky :-K

úžasnééé:yes::-D skvělý nápad i recept;-)

K@tka::-);-) Asi bychom si rozuměly:-D:-D:-D

Nikina::-)

Tématické fráze:
děravá pánev, toastové muffiny, bazalkové zdobení, kosicky s toustoveho chleba, recept na slané muffiny s toustovým chleba, toustové košíčky, recept toastový chléb vykrájejte, recept děravá pánev, salát s bazalkovým krémem, košíčky z toastového chleba, z toastového chleba recept

Suroviny:
chléb toustový tmavý, máslo, bazalka čerstvá, rajče sušené v oleji, sýr uzená mozzarella, sýr ricotta, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu