Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,18 g |
Tuky | 65,72 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,85 g |
Sacharidy | 108,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte si troubu na 200°C.
Krok 2: Do rendlíku nebo pánve s těžkým dnem dejte všechno máslo s polovinou bazalky a na nejslabším plameni společně prohřívejte asi tak 10 minut, až se chuť bazalky zcela uvolní do másla (ale máslo se nepřepálí).
Krok 3: Mezitím ze všech plátků toastového chleba vykrájejte kolečka takové velikosti, aby vyplnila vaše formy na muffiny (použijte třeba skleničku, nebo prázdnou plechovku).
Krok 4: Kolečka přejeďte válečkem, čímž chléb zhutní a je tvárnější.
Krok 5: Jakmile je bazalkové máslo hotové, slijte ho v cedníku a pomocí mašlovačky jím potřete toastová kolečka z obou stran.
Krok 6: Nakonec kolečko vmáčkněte do formy na muffiny a prsty dotvarujte vzhled košíčku.
Krok 7: Vložte do vyhřáté trouby asi tak na 15 minut, až košíčky zkřehnou a jejich okraje zezlátnou.
Krok 8: Zatímco máte košíčky v troubě, připravte si náplň. Sušená rajčata nechte okapat od oleje a nakrájejte je na velmi drobné kousky.
Krok 9: Stejně tak nasekejte na jemno i zbylé bazalkové lístky (kromě těch na zdobení).
Krok 10: Uzenou mozzarellu nastrouhejte na jemném vzorku struhadla.
Krok 11: Ve větší míse smíchejte ricottu se sušenými rajčaty.
Krok 12: Přidejte bazalku i uzenou mozzarellu a pořádně promíchejte.
Krok 13: Dochuťte troškou soli i čerstvě mletého pepře.
Krok 14: Jakmile jsou košíčky upečené, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
Krok 15: Krémem vložte do zdobicího sáčku s širokou hubicí (viz tipy a triky) a naplňte jím vychladlé košíčky.
Krok 16: Dozdobte lístky bazalky a můžete podávat.
Zveřejněno 17. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmoE
Moje poznámka
Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmoE
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 4 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 1 hodinou
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 4 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 9 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 11 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 12 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 12 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 13 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
děravá pánev,
toastové muffiny,
bazalkové zdobení,
kosicky s toustoveho chleba,
recept na slané muffiny s toustovým chleba,
toustové košíčky,
recept toastový chléb vykrájejte,
recept děravá pánev,
salát s bazalkovým krémem,
košíčky z toastového chleba,
z toastového chleba recept
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
máslo,
bazalka čerstvá,
rajče sušené v oleji,
sýr uzená mozzarella,
sýr ricotta,
bazalka čerstvá
Komentáře (18)