Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekačka od Dráczka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dondraczek

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 309 kJ /
313 kcal
Bílkoviny20,42 g
Tuky13,93 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy25,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi. Na oleji osmažíme prolisovaný česnek se solí, majoránkou a pepřem. Krok 2: Zalijeme vroucí vodou a přidáme kostku bujonu. Necháme chvilku povařit. Potom přidáme vejce a pořádně je rozšleháme metličkou. Podáváme s chlebovými krutony.

Zveřejněno 18. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekačka od Dráczka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXxO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekačka od Dráczka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXxO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Fando. Pravidelně když to trochu přeženeme společně na chatě, já vařím stejnou pro celou osadu a horkou roznáším po chatách. Moc na ni všichni čekají. Akorát tenčesnek dáváme na dvakrát. Prvou polovici česneku zalijeme vroucí vodou a druhlo rozkutrovanou dáme až když je hotovo.To dostane tu pravou sílu. +bodík 6

hanes24:Joo,se sádlem je to pravé ořechové.Olej nedá chuť.

:yes:dobrá česnečka, já dávám sádlo místo oleje, ale to podle chuti:yes::yes:na balkáně by dali oleje 3x tolik, jak říkala babička na prst :yes:

Mne taky nepohoršuje:yes:, jsou bujony různé kvality, když je nouze nejvyšší, klidně v misce zasypu lžíci sádla trochou kmínu, majoránkou, rozmačkaným česnekem, pepřem, zaleju vařící vodou z konve a přidám - pro mnohé fuj - magi. Pokud jste to někdy neudělali, tak vám nevěřím;-):-D:-D:-D

Místo krutonků v polévce uvařím na kostičky nakrájenou bramboru, jinak dělám téměř stejně, ani bujonu se nebráním, ostatně donedávna bujony a masoxy v kuchyni používala téměř každá kuchařka a jak ráda byla, že ho měla po ruce, tak nevím, proč najednou tolik rozruchu...

zdravím foto cesnekacky to opravdu je, zel mi uz nezbyly chlebove krutonky. Jinak jasny ze by tam bujon nemel byt, ale dava tomu zpravnou chut, a pak kdyz je clovek nachcipanej tak nedela pravej vyvar ale pomuze si bujonem, pokud nechces bujonek tak ho tam nedavej

souhlas s Tejaja..:-S

spagetka: proč myslíš, že není:-? je tam vejce, majoránka.. akorát tam nejsou chlebové krutonky.. myslím, že foto je OK;-)

Keď, tak poctivú česnečku, nie "bujónovky".:-(

Tohle není foto česnečky.

Tématické fráze:
recept na dobrou česnekačka, práva cesnekacka, česnekáčka, cesnekacka z bujonu, jak se děla česnekačka, poctiva česnekačka, tradiční česnekačka, česnekačka s krutony, cesnekacka s majorankou, jak se.dela cesnekacka, cesnecka prava, česnekačka s chlebem, pctiva cesnekacka, bila cesnekacks, vyproštovaci česnekačka, cesnecka s magi bujonem, česnekačka bez bujonu, domácí česnečka se sádlem, tradiční česnekačka recept, prava csnekacka

Suroviny:
vejce, bujón hovězí, česnek, voda, olej, pepř mletý, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu