Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou

Sezóna rebarbory je krátká a tak neváhejte a využijte tuto sladkokyselou zeleninu do vláčného makovce, posypaného křupavou drobenkou, vonící po skořici. Kombinace nakyslé rebarbory a aromatické makové chuti vám zajisté zachutná.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 800 kJ /
5 688 kcal
Bílkoviny100,29 g
Tuky281,68 g
Vláknina47,00 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 542 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy664,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Krok 2: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky o velikost 1 cm. Krok 3: Vložíme do hrnce, zasypeme cukrem, zalijeme vodou a vaříme asi 3 minuty do rozpuštění cukru. Vodu slijeme a necháme vychladnout. Krok 4: Na drobenku smícháme drcené sušenky, skořicový a třtinový cukr, hrubou mouku a máslo. Mnutím prsty vytvoříme drobenku. Krok 5: Připravíme těsto. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme cukr, citrónovou kůru, máslo, mák, jogurt a vejce. Vše důkladně prošleháme. Krok 6: Těsto rozetřeme na plech (nebo dortovou formu, ale v té bude těsto 5-7 cm vysoké), poklademe rebarborou a celý povrch posypeme drobenkou. Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 160°C zhruba 40-45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do makovce a po vytažení musí být suchá.

TIP: Kdo nesmí jíst rebarboru?

Zveřejněno 19. 5. 2013

Poznámka autora katyvypl

Recept je z časopisu Apetit červen 2013, kde jsou místo rebarbory použity třešně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7RR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7RR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Umím si tento moučník i s těmi třešněmi, možná spíš višněmi, docela dobře představit. Pěkně to vypadá, určitě by mi chutnalo :-p

:yes::yes::-p:-K

tak to ano..:-*:-*:-K:-K:-K:yes:

Severinka: Já rebarboru také nevařím, ale postupovala jsem dle receptu - navíc ty 3 minutky jí neublíží, nestihne ani změknout. ;-)

snazilka:drobenku můžeš použít na jakýkoliv jiný koláč s ovocem;-);-) a tu první rebarboru nevařím, nakrájím na malé kousky, ona se krásně rozpeče sama:-p:-p:-p

Zas další recept, kvůli kterému mě mrzí, že nekamarádím s mákem - pro jeho příznivce to musí být velká mňamka! Líbí se mi ta sušenková vychytávka v drobence:yes::yes::yes: - už přemýšlím, kam by se mi mohla hodit:-))...

Tématické fráze:
makovec s třešněmi, drobenka ze sušenek, makovec apetit, makovec s tresnema, rebarborove rezy s drobenkou, rebarborový dorty s s drobenkou, makovec apetit recept, makovec recept apetit, moučník s makem makovec s višněmi, apetit makovec, apettit makovec, makovec s višněmi, mak třešně apetit, kolac s tresnema, recept makovec apetit, rebarborový koláč apetit

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, mák mletý, cukr krupice, citron, máslo, jogurt bílý, vejce, rebarbora, cukr krupice, voda, sušenky, mouka hrubá, cukr skořice, cukr třtinový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu