Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům

Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu místo obyčejné pálivou klobásku.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 461 kJ /
349 kcal
Bílkoviny7,76 g
Tuky21,89 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,80 g
Sacharidy27,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu a klobásu nakrájíme na tenké nudličky.
Na oleji orestujeme nejprve cibuli s klobásou, přidáme papriky, okurku, osolíme a necháme asi 5 minut opékat. Krok 2: Vmícháme protlak, hořčici, Harissu, vývar nebo bujón s trochou vody a ještě krátce provaříme. Nakonec přidáme sladkou a zakysanou smetanu. Ještě chvíli prohřejeme a dochutíme. Krok 3: Na závěr přidáme nakrájenou petrželku. Krok 4: Omáčku lze použít ke kuřecímu, vepřovému i hovězímu masu.

TIP: Smetanová omáčka z pečených paprik - jednoduchý návod

Zveřejněno 22. 5. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgKR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

monyss: Já děkuji za realizaci a zprávu :-K

Ani jsem nečekala, že to bude tak VÝBORNÉ ! Přitom je to tak rychlé a docela i levné. Dělala jsem z dvojité dávky. Já osobně k tomu už maso nepotřebuji, úplně mi stačí ta klobáska. DĚKUJI ZA RECEPT :yes::yes::yes:

Katastrophe:Tahle omáčka je opravdu moc dobrá k čemukoliv i jen tak samotná bez masa;-) Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnala:-K

Zbylo nám grilované maso, takže jsem k němu později udělala tuto omáčku a super :yes:
Opět skvělý recept :-K

magdalenka: Magdi, vypadl mi hardisk, takže jsem nebyla v provozu.;-)

Hodně zajímavá kombinace, zase lahůdka:-p+:yes:

Monika: tady si to přečti, ale harissu si můžeš vyrobit i doma. Jinak ji seženeš v každém obchodě
http://cs.wikipedia.org/wiki/Harissa
A tady je recept na výrobu
http://www.toprecepty.cz/recept/15727-harissa---pa...

Zajímalo by mě, co je to harissa? děkuji:-)

M.Medkova: a tejajku doplním - PL - polévková lžíce

M.Medkova:KL = kávová lyžička ;-)

Recept mě zaujal určitě vyzkouším.Ale nemůžu přijít na to co je to
KL.Měly by existovat vysvětlivky zkratek.:-):-))

:-p:-p:-p:yes::yes:

:yes: nádhera, hned bych ochutnala :yes::yes::-K

;-):-p:yes::yes::yes::yes:

:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
papriková omáčka, pikantní omáčka k masu, omáčky ke kuřecímu masu, hořčičná omáčka k masu, pikantní omáčka, omáčka ke kuřecímu masu, papriková omáčka recept, pikantní omáčky k masu, pikantni omacky, omačka pikantní k masu, omáčky k vepřovým masům, papriková hořčice, hořčičná omáčka k masům, omacky k masum, omačka papriková, omáčky k masu kuřecímu, omáčka harissa, pikantní omáčka ke kuřecímu masu, omáčka k masu, papryková omáčka

Suroviny:
paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, okurky sterilované, klobása, cibule, protlak rajčatový, hořčice, smetana sladká, smetana zakysaná, harissa, vývar masový, petrželka zelená, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu