Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátová bublanina s borůvkami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 154 kJ /
1 949 kcal
Bílkoviny54,71 g
Tuky65,62 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 676 mg
Sodík 524 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy281,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka (aby nezčernaly). Krok 2: Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a pečlivě vymícháme. Těsto musí být jako na bublaninu, tedy polotekuté a přitom hutné, sladkost si musíme upravit dle sebe. Krok 3: Troubu rozpálíme na 200°C. Krok 4: Pekáč vyložíme pečícím papírem nebo folií, lze i vymazat a vysypat. Těsto rozetřeme a necháme zvýšené okraje. Posypeme ovocem a vložíme do trouby, kterou ihned snížíme asi na 180°C. Pečeme do růžova asi 40 minut, zásadně respektujeme vlastní troubu, každá peče jinak. Já např. musím vkládat na třetí příčku zdola, neb mě připéká ode dna.

Zveřejněno 25. 5. 2013

Poznámka autorky spagetka

Tady si o batátech přečtěte. Pdo diabetiky jsou lepší jak obyčejné brambory. http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/bataty-patri-mezi...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Povijnice_bat%C3%A1to...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátová bublanina s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pvj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátová bublanina s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pvj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Mila z Canady:V poznámce máš odkaz na batáty, mrkni se tam. V podstatě - sladké brambory, žluté nebo červené. Tady jsou jen ty červené zatím. Myslím, že v Kanadě by měly být k sehnání, tak se mrkni.
Ujišťuju tě a bez přehánění, že se z nich peče naprosto skvěle a jelikož mám hlavně těžkého diabetika v rodině, tak v podstat budu co nejvíc péci z nich :yes::yes::yes:

Mila z Canady 5. 6. 2013 08:02
Co to jsou ty Bataty?? Ja tady v Canade jsem dost neznala ceskych jmen. Ale bublaninka vypada dobre, uz se dopredu oblizuju!!:yes::yes::-p:-p

Simona Kucerova:a ty jako nevíš, kde na tebe ty borůvky čekaj, nebo co ;-);-):-D:-D

Špagi,to vypadá dobře:-pjo,ale ty borůvky, ty bych teda potřebovala až narazím na batáty:-D:-D:-D:-D:-DSuper receptík;-):yes::yes:

Ještě jednou všem děkuju :-K:-K
Tanicka: no já bych řekla, že hodně vzdáleně, ale s přimhouřením obou očí, šlo by to přirovnat nooooo ;-);-)
aisha: Dmes zkouším palačinky z batátů a našla jsme si na webu recept i s tím sirupem. Bude to jen zkouška, tak uvidím ;-);-);-)

Zajímavý nápad a to se cení :yes: Batáty jsem měla jednou před pěti lety a nějak mě neoslovily, ale chutě se mění, že? Miluju dýni, dá se říct, že jí je to aspoň trochu podobné??? :-)

Bataty znam, obcas je kupuji. Do moucniku se skvele hodi, vyborne jsou v kombinaci s javorovym sirupem. S boruvkami budou take super..:yes::yes:

:yes::yes::yes:Vypadá dobře...také jsem se ještě neodhodlala koupit batáty...:-D

:yes::yes::-p:-K

Teda to je zajímavý receptík. :yes::yes::yes::-K:-K

spagetka: aha, tak škoda:-)

Jamie:Vždyť píšu, že zmizla, že nemám, co fotit, ale byla vysoká na velký pekáč do trouby tak 3 cm? asi tak. Nám to vyhovuje, milujeme málo těsta a hooodně ovoce

jak je bublanina vysoká??:-) nafoť, zajímá mne moc;-)

Jamie: Přečti si odkaz na batáty, je v Poznámce. Jinak na profilu byla nízká, jemňounké struktury, šťavnatá, lehounce sama o sobě nasládlá, neb jde o sladké brambory.. Zmizela metelesku blesku, nemám už co fotit :-S:-S

Neznám, batáty, to slyším prvně, ale zajímá mne, jak vypadá bublanina, když se rozřízne, celý je sakriš zajímací, ale není na něm vidět, jak vypadá,když se do ní zaboří nůž:-)

No to je teda zajímavé:-O Jednou jsem je pekla jako dýni s česnekem a bylinkami na plechu a byly celkem dobré. Ale dýně mi chutnala víc;-)

Dooga:Jo trefil ses:yes::yes::yes:, pekáč už je prázdný, ještě jsem stihla poslat mamce kousek :-D:-D:-D:-D
hosta: Jtuš, zkus, ono je hodně receptů na netu, určitě budu kupovat, dokud je sezona a je to fakt výborné, jemné a hlavně zdravé :yes::yes::yes:

No ty jsi fakt dobrá, to by mne nenapadlo, nikdy jsem je ani na nic nepoužila:yes:

batáty jsem okrájela a smažila jako hranolky ale brambory jsou brambory ale bublaninu zkusím někdy upéct;-)

špagetko teda toš je bublanina ;-)

Krása :yes: Já vím, že se po tom jen zaprášilo.

spagetka: Smetany tu mám tři a jede mi to v půl sedmý:-D

danielle72: Dani, hodně jemnou, jéééé a ten kelímek smetánky, určo :yes::yes::yes::yes:

Jakou to má strukturu, Laděnko? A hodil by se k tomu kelímek lehce oslazené zakysané smetany (stévie, fruktóza atp.)?

danka:Ne do bublaniny, nýbrž do vody, kde vaříme, chce to číst pozorně a je tam napsaný i důvod.

Ocet a sůl do bublaniny:-? To tedy valím oči.

Díky :-K:-K Fakt zkuste, je to ohromně jemňounké, příjemně nasládlé, doporučuju:yes::yes::yes:

Batáty, no ejhle, chodím okolo nich a nevím, co míjím, takže díky za odkaz, podívám se po nich;-):-p:yes:

Paráda :yes: Batáty som ešte namala a tobôž aby som z nich piekla koláč :-O Mala by som to napraviť, zatiaľ boduješ :yes:;-):-D

Chodím v obchode okolo batátov, ale ešte som nenašla odvahu ich kúpiť. Takže si smelšia ako ja!:-D:yes:

Tématické fráze:
bublanina s borůvkami, batáty wikipedie, bublanina s boruvkama, batátová buchta, batátová mouka, boruvkovy bublanina, vysoká bublanina, lc bublanina, batátová buchta s tvarohem, batáto, bublanina z borúvkami, lc buchta s boruvkami, bublabina s borůvkami, batatová bábovka s tvarohem, bataty tecept, bublanina blesk, recept na bublaninu s borůvkami, bublanina borůvkami, batatova mouka recepty, lc buchta

Suroviny:
batáty, ocet, sůl, vejce, krupice, mouka polohrubá, cukr, mléko, máslo, prášek do pečiva, borůvky

Přidat fotografie receptu