Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chorvatská blitva s rybou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 687 kJ /
881 kcal
Bílkoviny109,94 g
Tuky4,46 g
Vláknina20,66 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 489 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy90,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a vaříme ve vodě asi 5 min. Krok 2: Potom přidáme opraný špenát a vaříme dokud nejsou brambory a špenát měkké. Krok 3: Scedíme, zalijeme olejem, přidáme lisovaný česnek a citronovou šťávu. Krok 4: Směs rozmačkáme pomocí šťouchadla krátce,aby nevznikla úplná kaše. Krok 5: Ryby osolíme, posypeme kořením, osolíme a zvolna opečeme na oleji.

Zveřejněno 31. 5. 2013

Poznámka autorky Jikotka

Recept jsem našla v Pošli recept,dělala jsem ho z poloviční dávky a je to výborné jídlo!Příště dám víc špenátu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatská blitva s rybou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpW3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatská blitva s rybou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpW3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Wintergrün 1. 6. 2013 12:25
Je to divoká řepa, v podstatě listnatý mangold latinsky Beta vulgaris varieta vulgaris. Můžete použit listy i s jiných druhů řepy (cukrové, červené) atd. Špenát Vám dá kyselou chuť, proto se v případě mangoldu používá citronová šťáva.

Já bych si pochutnala, spíš s tím mangoldem;-)

:yes::yes: Dělám manželovi s baby špenátem;-)jako přílohu k jakémukoliv masu;-)

Kde já to jen slyšela to slovo "blitva"?? Možná v Chorvatsku? Jiřko, určitě bych nepohrdla.:-p

Dajda:mrkni na toto, ak chceš...sú to tiež zemiaky a mangold, tiež z Chorvátska. http://www.toprecepty.cz/recept/30892-bramborovo-m...

Jiŕinka, blitvu viem, ale kopu vecí neviem a to oveľa dôležitejších...:-D

magdalenka: Máte pravdu, blitva není název jídla, ale zeleniny. Jenže po českém internetu se to šíří v této podobě. Já znám tuhle přílohu s bramborami nakrájenými na kostky (z Istrie) a je opravdu moc dobrá. Určitě zdravější, než hranolky, které Vám u Jadranu nabídnou jako variantu k rybě nebo třeba k chobotbičkám. ;-)

magdalenka:No vidíš to ta paní v Pošli recept taky asi neví,že blitva je mangold :-//,taky si myslí že je to jídlo :-8,já už to teď vím...:-*

"Blitva"se mi moc líbí a společně s rybkou na přírodu to musela být velice fajn dobrota:-p:yes::yes:

Jikotka:ja nič proti tebe ani receptu, chcela som len upozorniť, že slovo "blitva" znamená po česky mangold. Nie jedlo. Pod týmto názvom tam mangold predávajú v obchodoch aj na tržnici, ver mi...Chorvátsko je moja srdcová záležitosť.
A na tej chorvátske stránke vidíš foto blitvy - nie je to v žiadnom prípade špenát, ale mangold.

Jikotka: hele, to neva, mangold je stejně bratránek špenátu, vím, že to dobrý je, tak vo nic nejde ;-);-) moc nám to chutnalo a udělám se špenátem, ten my moc rádi :yes::yes::yes:

magdalenka:To bych musela umět chorvatsky :-D:-D:-D,ale jo...já jsem nikdy o blitvě neslyšela jenom mě zaujal ten recept,tak jsem se chtěla podělit...:-8

Píší tam že může být i mangold,ale recept je se špenátem :-p:-D

spagetka: máš pravdu, blitva je mangold...ja som sa ho naučila jesť v Chorvátsku, dovtedy som ho nepoznala.

Ale neměl by tam být původně mangold? Jo ale vyguglila jsem si a dávaj obojí, já jedla s mangoldem ;-);-)Jinak směska chutná mooooc, ukládám na obídek :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
chorvatský špenát, chorvatské brambory se špenátem, příprava blitvy, brambory se špenátem chorvatsko, chorvatské recepty, recept chorvatské brambory se špenátem, co je to mangold, blitva mangold, mangold blitva, chorvatské brambory, recept na chorvatskou blitvu, ryba se spenatem chorvatsky, mangold chorvatsko, jidlo blitva, ryby na gril v chorvatsku, pecene ryby v chorvatsku, chorvatský mangold, mangold jako špenát chorvatsko, chorvatsko mangold, spenat na chorvatsko

Suroviny:
brambory, špenát čerstvý, olej, šťáva citronová, ryba, česnek, pepř, sůl, koření na ryby

Přidat fotografie receptu