Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista potěší v kombinaci s hrnkem dobré kávy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 445 kJ / 3 213 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,73 g |
Tuky | 79,87 g |
Vláknina | 21,15 g |
Cholesterol | 686 mg |
Sodík | 3,53 g |
Sůl | 8,67 g |
Sacharidy | 524,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme lžičku cukr a rozdrobíme droždí. V teple necháme vzejít kvásek, zhruba 15 minut.
Krok 3: Mouku smícháme se solí. Přidáme máslo, vejce a nakonec kvásek. Vše dobře propracujeme vařečkou, nebo robotem. Těsto je dobře vypracované, pokud je pružné a nechytá se mísy.
Krok 4: Připravené těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout, zhruba do dvojnásobného objemu.
Krok 5: Mezitím nachystáme náplň. Nakrájenou náplň zalijeme 1/2 l vody. Přidáme skořici, cukr a povaříme asi 10 minut.
Krok 6: Do rozvařené rebarbory přidáme 1 balení švestkových povidel a piškoty, aby se směs zahustila. Necháme chvilku stát a znovu vše zamícháme - piškoty se skoro rozpadnou.
Krok 7: Vykynuté těsto vyválíme do obdélníku. Po stranách nařízneme rádýlkem.
Krok 8: Doprostřed dáme náplň a naříznuté pásky přes sebe překládáme.
Krok 9: Přendáme na plech, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Zveřejněno 1. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Moje poznámka
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 13 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 40 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 43 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 18 hodinami
Tématické fráze:
povidla z rebarbory,
rebarborová povidla,
náplň do buchet z rebarbory,
nápln z rebarbory do kynutých buchet,
reveňová náplň do buchet,
kynuté růže,
reveňová nadivka do buchet,
kynutý pletenec,
reveňová povidla,
rebarbora povidla,
rebarborová náplň do buchet,
nápln z rebarbory do buchet,
recepty s rebarborou,
tvarohové řezy s jablečnými růžemi,
kynuty plneny pletenec,
rozvařená rebarbora,
náplň z rebarbory do buchet recept,
recepty babicovy dobroty 1.6.2013,
jablecny kynuty pletenec,
kynuté růže s tvarohem
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
rebarbora,
cukr,
skořice mletá,
povidla švestková,
piškoty
Komentáře (8)